سالاد سزار نامی است که در رستورانهای مختلف به گوش شما خورده و احتمالا برای تجربه طعم آن مجبور به پرداخت مبلغ زیادی شدید. پس بهتر است طرز تهیه آن را یاد بگیرید تا بتوانید به راحتی آن را در منزل درست کنید. در ادامه با ما در مجله اینترنتی لیلیمگ همراه باشید تا طرز تهیه سالاد سزار با مرغ را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه سالاد سزار با مرغ گریل شده
سالاد سزار (Caesar Salad) یکی از محبوبترین سالادهای جهان است که بین ایرانیها نیز طرفداران زیادی دارد. میتوان این سالاد خوشمزه را به عنوان پیش غذا یا در کنار بسیاری از غذاهای فرنگی میل کرد. نان کروتان (نان مزهدار و سوخاری شده)، پنیر پارمسان، کاهو و سس سزار اجرای اصلی این سالاد هستند. به علاوه در سالاد سزار میتوان از مرغ هم استفاده کرد و به همین دلیل میتوان این سالاد را به عنوان یک شام یا ناهار سبک هم میل کرد. جالب است بدانید که قدمت سالاد سزار به حدود صد سال پیش برمیگردد. سرآشپز “سزار کاردینی” یک مهاجر ایتالیایی در آمریکا بود که برای اولین بار این سالاد را در جشنهای استقلال آمریکا در سال 1924 میلادی درست کرد و به عنوان مخترع آن شناخته میشود. سالاد سزار در کنار سالاد یونانی، سالاد کاردینال و سالاد کینوا از مشهورترین سالادهای بینالمللی محسوب میشود.
دستورهای متنوع و سادهای برای سالاد سزار وجود دارد. به طور مثال برخی از افراد سالاد سازار را فقط با ترکیب نان سیر، کاهو و سس سزار درست کرده و برخی به دلخواه مواد پروتئینی مثل مرغ گریل شده یا میگو به آن اضافه میکنند. ما در این مطلب طرز تهیه سالاد سزار با مرغ را به شما آموزش داده و سپس فوتوفنهای مهم برای تهیه انواع سالاد سزار را بیان میکنیم. پس با ما همراه شوید.
این هم یک ویدیوی کوتاه از طرز تهیه و سرو کردن سالاد سزار ، تقدیم به شما همراهان عزیز …
تجهیزات و مواد لازم برای تهیه سالاد سزار با مرغ
برای 4 نفر |
|||
---|---|---|---|
30 دقیقه برای آمادهسازی و پخت |
|||
481 کالری برای هر وعده |
|||
دسته پیش غذا / سالاد |
|||
مواد لازم برای سس سزار: سیر: ۳ حبه آب لیمو: یک قاشق غذاخوری سس مایونز: یک پیمانه سس خردل: ۲ قاشق چایخوری روغن زیتون: نصف پیمانه پنیر پارمسان پودری: نصف پیمانه نمک و فلفل سیاه: یک چهارم قاشق چایخوری سرکه بالزامیک: یک قاشق غذاخوری مواد سالاد سزار: سیر: ۳ حبه نگینی خرد شده پنیر پارمسان پودری: 4 قاشق غذاخوری کاهو: یک عدد نان تست: 4 پیمانه مربعی خرد شده فیله مرغ: 2 عدد |
تجهیزات لازم برای تهیه سالاد سزار: مخلوطکن کاسه ماهیتابه |
طرز تهیه سس سزار مخصوص
- قبل از اینکه سالاد سزار را آماده کنید، لازم است سس آن را درست کنید. برای درست کردن سس سزار ابتدا سیر، سس خردل، نمک و آب لیمو را داخل یک مخلوطکن بریزید و با دور متوسط هم بزنید تا یکدست شود (توجه کنید که تکههای سیر خیلی ریز نشود).
- در مرحله دوم سس مایونز را به مواد اضافه کنید و هم بزنید. سپس فلفل سیاه را اضافه کنید. اگر فلفل را تازه آسیاب کنید طعم بهتری به سس میدهد. بعد از کمی هم زدن، پنیر پارمسان و سرکه بالزامیک را بریزید و مواد را هم بزنید.
- وقتی مواد یکدست شدند، مخلوطکن را روی درجهی خیلی کم بگذارید یا این که مخلوطکن را خاموش کرده و ادامه کار را با همزن دستی انجام دهید. اکنون روغن زیتون را کم¬کم و با سرعت ثابت به سس اضافه کرده و مرتب هم بزنید. اگر به این شیوه اضافه نکنید، روغن زیتون مخلوط نشده و قطره قطره روی سس جمع میشود. بعد از اضافه کردن روغن زیتون، دو دقیقه دیگر مواد را هم بزنید تا کاملا یکدست شود. حالا سس سزار شما آماده است.
طرز تهیه سالاد سزار ایتالیایی با مرغ
- در مرحله اول از طرز تهیه سالاد سزار، ابتدا برگهای کاهو را به خوبی بشویید و برگهای پلاسیده آن را جدا کنید. سپس آن را به قطعات متوسط خرد کنید.
- در مرحله دوم از طرز تهیه ی سالاد سزار، فیلههای مرغ را با کمی سیر له شده، روغن زیتون، نمک و فلفل مزه دار کرده و برای مدتی کنار بگذارید تا مرغ طعم بگیرد. بعد فیلهها را درون تابه گریل کنید. سپس فیلههای مرغ را به قطعههای متوسط تقسیم کنید.
- در مرحله سوم از طرز تهیه سالاد سزار، یک ماهیتابه بزرگ را روی حرارت متوسط گاز بگذارید و درون آن روغن بریزید. سه حبه سیر خرد شده را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ سیر طلایی شود و عطر آن به روغن منتقل شود. سپس سیر را از ماهیتابه خارج کنید و قطعات نان را درون ماهیتابه بریزید. قطعات نان را درون روغن تفت دهید تا اطراف آن کاملا طلایی شود. سپس نانها را از ماهیتابه خارج کنید و کمی نمک و فلفل به آن بزنید.
- یک کاسه برداشته و کاهو را روی آن بریزید. سپس پنیر پارمسان پودری، فیله¬های مرغ و قطعات نان را به آن اضافه کنید. در نهایت سس سزار را در زمان سرو کردن به سالاد اضافه کنید. به همین راحتی سالاد سزار شما آماده شد. امیدواریم از آن لذت ببرید. نوش جان …
فوتوفنها و سوالات متدوال در دستور سالاد سزار
نکات ریز سالاد سزار
- در نظر داشته باشید که سالاد سزار کلاسیک و اصل فقط ترکیبی از نان کروتان یا همان نان مزه دار و سوخاری شده، سس سزار، کاهو و پنیر پارمسان است (منبع).
- بهتر است چند ساعت قبل از درست کردن سس سزار، روغن زیتون را در یخچال بگذارید. این کار باعث میشود که روغن زیتون در زمان درست کردن سس سفتتر باشد و در نتیجه سس سزار شما وا نرود.
- در برخی از دستورها از سس ورسترشایر در تهیه سس سزار استفاده میشود (اطلاعات بیشتر).
- میتوانید سس سزار را حداکثر تا 4 روز در یخچال نگهداری کرده و از آن استفاده کنید.
- با توجه به سلیقه خودتان میتوانید از پنیر پارمسان پودری و یا تکهای برای سالاد سزار استفاده کنید.
- میتوانید به جای فیله مرغ، از سینه مرغ هم استفاده کنید. فقط سینه مرغ را از ضخامت نصف کنید تا قطر آن کمتر شود.
- برای درست کردن مرغ هیچ محدودیتی وجود ندارد. شما میتوانید مرغ را مشابه دستور این مطلب گریل کرده یا در تابه سرخ کنید. همچنین در صورت تمایل میتوانید فیله مرغ را به آرد سوخاری آغشته کرده و سوخاری کنید. با این روش شما سالاد سزار با فیله سوخاری خواهید داشت.
- برای طرز تهیه سالاد سزار میخوش (به سبک رستوران میخوش) باید از چیکن کوردن بلو به جای فیله مرغ سوخاری استفاده کنید.
- به جای نان تست میتوانید از اسلایسهای نان باگت استفاده کنید.
- میتوانید نان تست یا باگت را به جای تفت دادن درون تابه، در فر هم آماده کنید. برای این کار تکههای نان را با روغن زیتون و سیر له شده چرب کرده و سپس نانها را برای 5 تا 10 دقیقه داخل فر با دمای 180 درجه سانتیگراد قرار دهید تا سوخاری شود. به علاوه میتوانید از مایکروویو یا توستر هم برای سوخاری کردن نان استفاده کنید.
- بهتر است سس سزار را در زمان سرو کردن سالاد روی آن بریزید. زیرا اگر سس را خیلی قبل از سرو کردن روی سالاد بریزید، نانهای سوخاری خمیری شده و همچنین تمام سس سزار در زمان سرو کف کاسه جمع میشود.
- در صورتی که امکان درست کردن سس سالاد سزار را ندارید، میتوانید به جای آن از سس هزار جزیره استفاده کنید.
- در صورت تمایل میتوانید کمی زیتون خرد شده، گوجه گیلاسی، تربچه ورقه ورقه شده و گردو به دستور سالاد سزار اضافه کنید. البته اضافه کردن این مواد در دستور تهیه سالاد سزار اصل نیست و شاید بتوان این دستور را طرز تهیه سالاد سزار ایرانی نامید!
طرز تهیه سالاد سزار با میگو چگونه است؟
همانطور که گفته شد میتوانید به جای مرغ گریل شده از سایر مواد پروتئینی استفاده کنید که یکی از آنها میگو است. برای درست کردن سالاد سزار با میگو، ابتدا سس سزار، نان کروتان و کاهو را مشابه قبل آماده کنید. سپس مقداری میگو به دلخواه برداشته و بعد آنها را پوست گرفته و رگهای آنها را جدا کنید. اکنون باید میگو را مزه دار کنید. برای این کار ابتدا میگوها را به روغن زیتون آغشته کنید. سپس 2.5 قاشق غذاخوری پاپریکا، ۲ قاشق غذاخوری پودر سیر، یک قاشق غذاخوری پونه خشک شده، یک قاشق غذاخوری آویشن خشک، یک قاشق غذاخوری پودر پیاز، یک قاشق غذاخوری فلفل سیاه و ۲ قاشق غذاخوری نمک را مخلوط کرده و بعد میگو را با این ادویهها مزه دار کنید. در نهایت میگوها را به سیخ زده و هر طرف آن را برای ۲ دقیقه گریل کنید. بعد میگوها را کنار بگذارید تا کمی خنک شده و سپس به سالاد سزار اضافه کنید. به همین راحتی سالاد سزار و میگو آماده شد. نوش جان …
طرز تهیه سالاد سزار با استیک گریل شده چگونه است؟
میتوانید به جای مرغ یا میگو، از گوشت قرمز برای درست کردن سالاد سزار استفاده کنید. در این روش مقداری گوشت راسته گوسفندی برداشته و آن را به تکههای 2.5 سانتی برش بزنید. سپس مقداری از سس سزار که آماده کردهاید را با کمی سرکه بالزامیک و روغن زیتون در یک کاسه مخلوط کنید. در ادامه تکههای گوشت را در کاسه ریخته و به خوبی با سس مخلوط کنید. بعد اجازه دهید گوشت برای 10 دقیقه داخل سس بماند تا مزه دار شود. در مرحله بعدی گوشت را از سس خارج کرده و کمی نمک و فلفل سیاه به آن بزنید. سپس گوشت را روی تابه گریل کنید. پس از این که گوشت گریل شد، آن را داخل بشقاب ریخته و بین 5 تا 10 دقیقه به آن استراحت دهید. سپس گوشت را به تکههای کوچکتر برش زده و به سالاد سزار اضافه کنید.
طرز تهیه سالاد سزار رژیمی چگونه است؟
به طور کلی بیشترین کالری در دستور سالاد سزار مربوط به مرغ، سس مایونز و همچنین نان کروتان است. بنابراین برای رژیمی شدن سالاد سزار میتوانید از سس مایونز کم چرب استفاده کنید. البته میتوانید به جای استفاده از مایونز، سس سالاد سزار با ماست کم چرب را امتحان کنید که بسیار کمکالریتر است. همچنین میتوانید مرغ یا نان کروتان را برای رژیمی شدن سالاد به طور کامل از دستور حذف کنید.
ارزش غذایی و کالری سالاد سزار با مرغ
ارزش غذایی سالاد سزار با توجه به دستور اصلی مقاله در جدول زیر آمدهاست:
ارزش غذایی سالاد سزار برای یک وعده
انرژی: 481 کیلوکالری |
|
---|---|
پروتئین | 15.4 گرم |
چربی کل | 34.6 گرم (44 % نیاز روزانه) |
کربوهیدرات کل | 30 گرم (11 % نیاز روزانه) |
فیبر | 1.8 گرم (6 % نیاز روزانه) |
قند | 6.5 گرم |
ویتامین D | 0 % نیاز روزانه |
آهن | 35 % نیاز روزانه |
کلسیم | 6 % نیاز روزانه |
سدیم | 27 % نیاز روزانه |
پتاسیم | 9 % نیاز روزانه |
چربی اشباع | 6 گرم (30 % نیاز روزانه) |
کلسترول | 50 میلیگرم (17 % نیاز روزانه) |
توجه: درصد نیاز روزانه برای رژیم غذایی 2000 کیلوکالری در روز است. |
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره طرز تهیه سالاد سزار، شما را به دیدن ویدئوی زیر دعوت میکنیم:
سخن پایانی درباره سالاد سزار
سالاد سزار یکی از خوشمزهترین انواع سالاد است که در بسیاری از رستورانهای مشهور تهران و ایران هم سرو میشود. ما در این مطلب تلاش کردیم تا بهترین طرز تهیه سالادسزار را به شما آموزش دهیم. امیدواریم این سالاد را در منزل درست کنید و از آن لذت ببرید. در آخر منتظر پیشنهادات و سوالات شما درباره سالاد سزار در قسمت نظرات هستیم.