فایت کلاب (Fight Club) یا باشگاه مشت زنی فیلمی در ژانر اکشن و درام به کارگردانی دیوید فینچر است. این فیلم محصول سینمای هالیوود است که در سال 1999 اکران شد. در این فیلم بازیگران سرشناسی مانند برد پیت، ادوارد نورتون و هلنا بونهام کارتر به ایفای نقش پرداختند. در این مطلب از مجله لیلیمگ قصد داریم اطلاعاتی کامل از فیلم فایت کلاب به همراه نقد آن به شما ارایه دهیم.
معرفی فیلم Fight Club 1999
خلاصه داستان فیلم فایت کلاب
داستان فیلم باشگاه مشت زنی با صدای ادوارد نورتون در نقش راوی یا جک آغاز میشود. جک یک کارمند عادی در کارخانه اتومبیل سازی است که از مشکل بیخوابی رنج میبرد. او برای این مشکل به پزشک مراجعه میکند و پزشک به او میگوید که در جلسات مشاورهای افرادی که از سرطان نجات پیدا کردهاند، شرکت کند تا متوجه کوچک بودن مشکل و رنجش در مقایسه با آنها شود. مشکل جک با حضور در این جلسات به مرور بهتر میشود تا اینکه در یکی از جلسات با زنی به نام مارلا سینگر (با بازی هلنا بونهام کارتر) آشنا میشود. حضور مارلا سبب میشود که مشکلات جک دوباره آغاز شود.
اما داستان اصلی فیلم زمانی آغاز میشود که جک در یک پرواز هوایی با شخصی عجیب به نام تایلر داردن (با بازی برد پیت) آشنا میشود. تایلر یک بازاریاب و فروشنده صابون است و خیلی زود با جک ارتباط دوستانه برقرار میکند. این دوستی زمانی صمیمیتر میشود که آپارتمان جک در یک حادثه به کلی میسوزد و او برای زندگی به خانه تایلر میرود. تایلر اعتقادات عجیبی دارد و به جک میگوید برای خالی کردن عقدههای درونی و خلاصی از فشارهای زندگی بهتر است به مشت زنی روی بیاورد. جک متوجه میشود که با مشت زنی و دعوا بیش از هر زمانی احساس زنده بودن میکند و به همین جهت با تفکرات تایلر همراه میشود. جک و تایلر کم کم افراد دیگری را به این ایده و روش درمانی عجیب جذب کرده و یک باشگاه مشت زنی زیرزمینی برای مبارزه تاسیس میکنند. اما خلاص کردن افرادی مثل جک از فشارها و مشکلات زندگی تنها هدف تایلر از تاسیس باشگاه مشت زنی نیست …
فیلم باشگاه مشت زنی بدون شک یکی از بهترین فیلمهای دیوید فینچر و یکی از محبوبترین فیلمهای تاریخ سینماست. به همین جهت پیشنهاد میکنیم این فیلم زیبا را مشاهده کرده و از آن لذت ببرید.
بازیگران فیلم باشگاه مشت زنی
بازیگران اصلی فیلم فایت کلاب عبارتند از:
- برد پیت (Brad Pitt) در نقش تایلر داردن (Tyler Durden)
- ادوارد نورتون (Edward Norton) در نقش راوی (The Narrator)
- هلنا بونهام کارتر (Helena Bonham Carter) در نقش مارلا سینگر (Marla Singer)
- جرد لتو (Jared Leto) در نقش انجل فیس (Angel Face)
- میت لَف (Meat Loaf) در نقش رابرت پالسون (Robert Paulsen)
- زک گرنیر (Zach Grenier) در نقش ریچارد چسلر (Richard Chesler)
ادوارد نورتون و برد پیت بازیگران اصلی فیلم فایت کلاب هستند. از دیگر فیلمهای موفق برد پیت میتوان به فیلم Seven، فیلم Fury، فیلم Inglourious Basterds و فیلم Ad Astra اشاره کرد که میتوانید نقد و بررسی آنها را در لیلیمگ بخوانید. همچنین برای آشنایی با محبوبترین و بهترین فیلمهای این بازیگر مشهور، پیشنهاد میکنیم به مطلب لیلیمگ با عنوان فیلم های براد پیت مراجعه کنید. دیوید فینچر (David Fincher) هم کارگردان فیلم باشگاه مشت زنی است. از دیگر آثار موفق او میتوان به فیلم دختری با خالکوبی اژدها (The Girl with the Dragon Tattoo)، فیلم شبکه اجتماعی (The Social Network) و فیلم زودیاک (Zodiac) اشاره کرد.
تریلر فیلم فایت کلاب 1999
برای مشاهده تریلر فیلم باشگاه مشت زنی از لینک زیر استفاده کنید:
دانلود فیلم Fight Club 1999
اگر به تماشای فیلم فایت کلاب علاقه مند هستید، میتوانید آن را به کمک لینک زیر دانلود کرده و از مشاهدهی آن لذت ببرید. لازم به ذکر است که فیلم باشگاه مشت زنی در ژانر اکشن و درام روانشناختی دسته بندی میشود. اگر به سبک این فیلم علاقه دارید پیشنهاد میکنیم فیلم شبگرد (Nightcrawler)، فیلم ماشین کار (The Machinist)، فیلم زندگی بی ارزش (Cheap Thrills) و فیلم راننده تاکسی (Taxi Driver) را نیز مشاهده کنید که از نظر ژانر و موضوع از جمله فیلمهای مشابه فیلم فایت کلاب محسوب میشوند.
دانلود فیلم فایت کلاب دوبله فارسی
برای مشاهده و دانلود فیلم Fight Club دوبله فارسی از لینک زیر استفاده کنید:
دانلود زیرنویس فارسی فیلم Fight Club 1999
برای دانلود زیرنویس فیلم Fight Club 1999 از لینک زیر استفاده کنید:
دانلود آلبوم موسیقی فیلم Fight Club
موسیقی متن فیلم فایت کلاب اثری از گروه Dust Brothers است. برای دانلود این اثر از لینک زیر استفاده کنید:
در ادامه با نقد و بررسي فیلم سینمایی باشگاه مشت زنی همراه شوید.
توجه: ادامه مطلب حاوی اسپویل است!
نقد فیلم باشگاه مشت زنی
فیلم باشگاه مشت زنی بر اساس رمانی تاثیر گذار از چاک پالانیک و کارگردانی بینظیر و جسورانه دیوید فینچر روی پرده سینما رفت. این فیلم سرشار از صحنههای جالب و ماندگار است که با هنرنمایی درخشان برد پیت و ادوارد نورتون آمیخته شده است. فضا و وقایع فیلم کمی خیالی و مبالغه آمیز به نظر میرسد، با این وجود کارگردانی فینچر به اندازهای خوب است که فیلم به هیچ عنوان سطحی نشده و پرمفهوم است.
یکی از نکات جالب توجه در فیلم باشگاه مشت زنی، مثبت نشان دادن دعوا و خشونت در طول فیلم است. همین موضوع سبب شده است که برخی منتقدان نظراتی منفی نسبت به این فیلم داشته باشند. اما به نظر میرسد فینچر قصد دارد خشونت و رفتارهای غیرانسانی موجود در جامعه مدرن را تقبیح کرده و آن را عامل اصلی بروز خشونت و مشکلات روحی در اعضای باشگاه مشت زنی نشان دهد. فینچر اعتقاد دارد که اعضای این باشگاه همگی قربانیان مشکلات اجتماعی هستند و این خوی وحشیانه، به همین دلیل آزاد شده است. در مجموع فیلم فایت کلاب یکی از پربحثترین و البته ماندگارترین آثار تاریخ سینماست.
فیلم فایت کلاب با توجه به سایت متاکریتیک به صورت میانگین امتیاز 66 از 100 را از منتقدان دریافت کردهاست. این فیلم بر اساس نظر منتقدان دومین فیلم پربحث سال 1999 میلادی شناخته شده و با نقد های دوگانهای مواجه شد. در ادامه خلاصهای از نظر منتقدان دربارهی فیلم فایت کلاب را میخوانیم:
از San Francisco Chronicle
فیلم Fight Club یک مشت ناگهانی و عالی به مخاطبان میزند و آنها را مجاب به پذیرش عالی بودنش میکند. این فیلم احساسی است و در عین حال بسیار خنده دار نیز میباشد!
از Film.com
فیلم Fight Club همواره شما را غافلگیر میکند و هرگز خسته کننده نمیشود. این فیلم در هر سطح و از هر نظر بی اندازه خوب است. بهتر است همین الان این فیلم را ببینید، همین الان!
از The Austin Chronicle
راز کوچک موفقیت فیلم باشگاه مشت زنی این است که این فیلم یکی از بهترین کمدیهای این دهه است.
از The Charlotte Observer
فیلم Fight Club از لحاظ بصری یک اثر سورئالیستی است که با صداقت عمل میکند و البته در برخی از زمانها به حدی بیرحمانه و خشن میشود که من به ناچار چشمانم را میبندم.
از Baltimore Sun
باشگاه مشت زنی فیلمبازهای حرفهای را نسبت به این که در ادامه داستان چه خواهد شد در شگفتی نگه میدارد، حتی اگر آنها با وقایع و داستان فیلم چندان ارتباط برقرار نکنند.
از salon
تخیل و انرژی فیلم باشگاه مشت زنی در بیشتر جریان فیلم به اندازه کافی نیست. در مجموع این فیلم گنگ ترین اثر ساخته شده در موج جدید فیلمهای هالیوود بر ضد مصرفگرایی است.
از Entertainment
فینچر گفته است که فیلم Fight Club قرار است خنده دار باشد، اما این فیلم بیشتر یک اثر احمقانه و سطح پایین است که اصلا نتوانسته مطابق انتظار فینچر عمل کند.
حقایق جالب فیلم Fight Club
فیلم باشگاه مشت زنی به کارگردانی دیوید فینچر و فیلمنامه جیم اوهلز (Jim Uhls) در سال 1999 اکران شد. این فیلم پنجمین فیلم فینچر و بعد از فیلم سون دومین فیلم محبوب او به حساب میآید. جالب است بدانید که کار تصویربرداری فیلم فایت کلاب حدود 138 روز به طول انجامید. در ادامه چند نکته جالب دیگر درباره این فیلم را بخوانید:
- فیلمنامه این اثر اقتباسی از رمان فایت کلاب نوشته چاک پالانیک (Chuck Palahniuk) است. او داستان این کتاب را از داستان دعوای خودش با دوستانش در یک اردو الهام گرفته است. پالانیک معتقد است که فیلم باشگاه مشت زنی نسبت به کتاب موفقتر بوده است.
- پالانیک ۱۰ سال پس از انتشار کتاب باشگاه مبارزه، قسمت دوم آن یعنی رمان فایت کلاب 2 را به چاپ رساند و در حال حاضر هم مشغول کار روی قسمت سوم این مجموعه است. در کتاب فایت کلاب 2، راوی همچنان به رابطهاش با مارلا ادامه میدهد و پس از مدتی، دوباره سر و کلهی تایلر داردن نیز پیدا شده تا راوی را متقاعد کند که دوباره به باشگاه مبارزه بازگردد.
- برد پیت برای بازی در نقش تایلر داردن 17.5 میلیون دلار دستمزد گرفت که در مقایسه با دستمزد 2.5 میلیون دلاری ادوارد نورتون، مبلغ قابل توجهی است. جالب است بدانید که ابتدا قرار بود راسل کرو این نقش را بازی کند ولی سرانجام با اصرار فینچر نقش به برد پیت رسید. این دومین همکاری موفق فینچر و برد پیت پس از فیلم سون است.
- ابتدا بازیگرانی نظیر شان پن و مت دیمون برای نقش راوی یا جک مد نظر بودند. اما در نهایت با اصرار فینچر ادوارد نورتون برای این نقش انتخاب شد.
- برای نقش مارلا سینگر نیز ابتدا بازیگرانی نظیر جانین گاروفالو، کورتنی لاو، وینونا رایدر و ریس ویترسپون مد نظر استودیو فاکس قرن بیستم بودند. در نهایت با رد شدن این گزینهها نقش به هلنا بونهام کارتر رسید.
- فینچر به پاس تلاشهای اندرو کوین واکر، نویسنده فیلم سون، نام پلیسهای فیلم فایت کلاب را کارآگاه اندرو، کارآگاه کوین و کارآگاه واکر گذاشت.
- برد پیت و ادوارد نورتون برای هنرنمایی بهتر در سکانسهای مبارزه و دعوای فیلم فایت کلاب، مدتی را در کلاسهای بوکس و تکواندو سپری کرده و زمان زیادی را صرف تماشای فیلمهای هنرهای رزمی کردند.
- میت لوف برای بازی در نقش باب و نشان دادن چربیهای این شخصیت مجبور بود یک لباس ۴۵ کیلوگرمی پر از غذای پرنده بپوشد!
- جرد لتو در فایت کلاب نقش شخصیتی به نام آنجل فیس را بازی میکند. وقتی برای اولین بار این بازیگر را در فیلم میبینیم، جایی است که تایلر مستقیم به او نگاه میکند. کمی بعد، انجل فیس وارد مبارزهای میشود که به دلیل هولناک بودن بیش از حد آن صحنه، از فیلم حذف شده است. فینچر در جایی توضیح داد که بینی انجل فیس در این دعوا از وسط باز شده و خون همهجا را گرفته بود!
جوایز فیلم باشگاه مشت زنی از جشنواره های مختلف
فیلم سینمایی باشگاه مبارزه از نظر بینندگان یکی از محبوبترین فیلمهای تاریخ سینماست به طوری که این فیلم از نظر کاربران سایت imdb در بین 20 فیلم برتر تاریخ سینما قرار دارد. با این وجود این فیلم در جلب نظر منتقدان چندان موفق عمل نکرد و تنها در بخش بهترین جلوههای ویژه نامزد اسکار شد که البته این عنوان را به فیلم ماتریکس (The Matrix 1999) واگذار کرد. در کنار این عنوان، فیلم باشگاه مبارزه برای 37 جایزهی دیگر نیز در جشنوارههای مختلف نامزد و موفق به دریافت 10 جایزه شد.
فیلم باشگاه مشت زنی با اینکه موفق به کسب اسکار نشد، اما بازخوردهای مثبت زیادی داشت و یکی از جنجالیترین فیلمهای دهه نود آمریکا محسوب میشود. این فیلم از نظر اجتماعی و فرهنگی نیز تاثیر قابل توجهی روی جامعه گذاشت. به طوری که مجله توتال فیلم در نوامبر سال ۲۰۰۵ فیلم باشگاه مشت زنی را در رتبه چهارم بهترین فیلمهای سینمایی تمام دوران قرار داد. همچنین مجله امپایر نیز این فیلم را در رتبه دهم در بین ۵۰۰ فیلم برتر تاریخ سینما قرار دادهاست.
فروش فیلم باشگاه مشت زنی در گیشه
فیلم باشگاه مشت زنی در باکس آفیس هم چندان موفق نبود. فروش هفته اول این فیلم در آمریکا حدود 11 میلیون دلار بود و فروش کل آن در آمریکا به بیش از 37 میلیون دلار رسید. همچنین این فیلم حدود 104 میلیون دلار در کل جهان فروش داشت که رقمی چندان موفق در برابر بودجهی 63 میلیون دلاری این فیلم محسوب نمیشود و مدیران استودیوی سازنده فیلم را راضی نکرد. ادوارد نورتون در جایی عنوان کرده است که دلیل شکست فیلم در باکس آفیس عملکرد ضعیف بازاریابان و تبلیغات نامناسب برای فیلم بوده است.
دیالوگ های ماندگار فیلم فایت کلاب
تایلر داردن: فقط وقتی همه چیزو از دست دادیم، آزادیم هر کاری دلمون میخواد بکنیم!
تایلر داردن: آقایون به باشگاه مشت زنی خوش اومدین …
قانون اول باشگاه مشت زنی: در مورد باشگاه مشت زنی با هیچ کسی حرف نمی زنین …
قانون دوم باشگاه مشت زنی: در مورد باشگاه مشت زنی با هیچ کسی حرف نمی زنین! …
قانون سوم باشگاه مشت زنی: اگه کسی فریاد زد “دیگه کافیه!”، یا چلاق شد یا تسلیم شد، مبارزه تمومه …
قانون چهارم: مبارزه ها فقط دو نفره هست …
قانون پنجم: در هر زمان فقط یه مبارزه باید باشه، نه بیشتر …
قانون ششم: بدون پیراهن، بدون کفش …
قانون هفتم: مبارزه تا هر زمانی که لازم هست ادامه پیدا میکنه …
و قانون هشتم و آخرین قانون: اگه این اولین باری هست که به باشگاه اومدین، باید مبارزه کنین!
تایلر داردن: میدونی چرا تو هواپیما ماسک اکسیژن میذارن؟
جک: خب برای اینکه بتونی نفس بکشی.
تایلر داردن: اکسیژن نئشه ات میکنه. تو یه موقعیت بحرانی، نفس های وحشت زده و عمیق میکشی. اما یه دفه خوشحال و راضی میشی. تو تقدیرتو قبول میکنی همه اینا تو این دفترچه هست (اشاره به دفترچه راهنما پرواز) …
جک: عجب … تئوری جالبی بود!
جک: وقتی مردم فکر میکنن در حال مردنی، اون وقته که واقعا به تو گوش میدن، به جای اینکه فقط …
مارلا سینگر: به جای اینکه صبر کنن تا نوبت حرف زدنشون بشه؟
تایلر داردن: ما با پولی که به سختی در میاریم، چیزایی میخریم که بهشون نیازی نداریم تا کسایی رو تحت تاثیر قرار بدیم که از اونا خوشمون نمیاد!
تایلر داردن: شخصیت تو به شغلت نیست. به موجودی حساب بانکیت نیست. به ماشینی نیست که سوار میشی. به محتویات کیف پولت نیست. به اون لباس ارتشی لعنتیت نیست. تو فقط یه آشغال پر از ادا و اطوار در این دنیایی!
تایلر داردن: فقط بعد داغون شدنه که ما می تونیم دوباره احیا بشیم.
جک: باب رو کشتن. با تیر زدن تو سرش.
تایلر داردن: اگه بخوای املت درست کنی بالاخره باید چند تا تخم مرغ بشکونی!
سخن پایانی درباره فیلم فایت کلاب
در این مطلب تلاش کردیم تا یک معرفی کامل از فیلم فایت کلاب داشته باشیم. در پایان دوست داریم تا نظر شما را درباره فیلم فایت کلاب بپرسیم. آیا تا به حال فیلم فایت کلاب را مشاهده کردهاید؟ در صورت دیدن، آیا از این فیلم لذت بردید؟ نقشآفرینی کدام بازیگر را در این فیلم دوست دارید؟ میتوانید دیدگاه و نقد خود درباره فیلم فایت کلاب را در قسمت نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
فیلم واقعا شاهکاریه اکثر فبلمای روانشناختی اوسط فیلم نیفهمی نکتشو ولی این فیلم تا آخرش تو رو مبهوت نگه میداره بازی ادوارد نورتون هم واقعا عالی بود
سلام دوست عزیز
ممنون از اینکه نظر خود را با ما و مخاطبان مجله اینترنتی لیلیمگ به اشتراک گذاشتید.
بله، فیلم Fight Club که بر اساس رمانی به همین نام اثر Chuck Palahniuk ساخته شده، یکی از شاهکارهای سینمایی دهه ۹۰ میلادی است. این فیلم به شدت روانشناختی و پر از تلفیقات هنری و جریانات فلسفی است که برای برخی مخاطبان قابل فهم نیست. با این حال، فیلم به دلیل بازی های فوق العاده بازیگرانش از جمله ادوارد نورتون و براد پیت، به یکی از فیلم های برجسته سینمای جهان تبدیل شده است. در مورد انتخاب بهترین فیلمها بسیاری نظرات وجود دارد اما به شخصه فکر میکنم که Fight Club یکی از بهترین فیلمهای روانشناختی است.
سلام فیلم خوبی بود وسط فیلم آدم کمی گیج میشه ولی باید تا آخر نگاش کنی تا موقعی که جک به خودش شلیک میکنه میفهمی که تو هم باید به خودت شلیک کنی
سلام دوست عزیز
سپاس از نقد و تحلیل کوتاه و جالب شما
بسیار تحلیل عالی از فیلم داشتین و بخش های متنوعی رو ازش ب نمایش گذاشتین
به کار ارزشمنوتون ادامه بدین🌹
سلام دوست عزیز
سپاس از شما
خوب و قشنگ
سلام دوست عزیز
سپاس از نظر شما
فوق العادع لود
سلام دوست عزیز
سپاس از شما
فیلم خوبی بود.ولی من خیلی خوشم نیومد.
سلام دوست عزیز
ممنون که نظر خود را به اشتراک گذاشتید.
شاهکاره این فیلم
سلام دوست عزیز
خیلی ممنون برای اینکه نظرتان را با ما به اشتراک گذاشتید.