بورک یکی از غذاهای محبوب ترکیهای است که اتفاقا به راحتی میتوان آن را با دستورپختهای مختلف تهیه کرد. از بورک گوشت گرفته تا مرغ و سبزیجات و سیبزمینی و حتی بورک پنیر و سبزی هم میتوان برای صبحانه درست کرد. در این مطلب قصد داریم تا شما را با دستور پخت بهترین بورک گوشت آشنا کنیم.
بورک گوشت در دسته غذاهای ترکی طبقهبندی شده و برای تمامی وعدههای صبحانه، ناهار، شام، صبحانه، میانوعده، افطار، سحر غذایی مناسب است. مواد اصلی تشکیل دهندهی این غذا شامل گوشت چرخکرده و خمیر یوفکا است. محتویات داخل بورک را میتوان به دلخواه تغییر داد و سبزیجات و ادویههای دلخواه هم به آن اضافه کرد. بورک گوشت بهعنوان یکی از پرطرفدارترین نوع بورکها آماده میشود همچنین فراموش نکنید که یکی از سالمترین و مقویترین نوع بورکها، بورک اسفناج است. انواع بورک ها در کنار پیده اسفناج و پیده سیب زمینی از محبوبترین و سادهترین غذاهای محلی ترکی محسوب میشود. پیشنهاد میکنیم درصورتیکه قصد سفر به ترکیه دارید مقاله رستوران های استانبول که مقرون به صرفه و با کیفیت مناسب میباشند مطالعه نمایید.
در ادامه با ما در مجله اینترنتی لیلیمگ همراه باشید تا دستور تهیه بورک گوشت را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه بورک گوشت :
برای 4 نفر |
|||
---|---|---|---|
1 ساعت برای آمادهسازی و پخت |
|||
356 کالری برای هر وعده |
|||
دسته غذاهای ترکی – بین الملل |
|||
مواد اولیه برای بورک گوشت: خمیر یوفکا یک بسته گوشت چرخ کرده: 200 گرم پنیر پیتزا: 50 گرم پیاز: 1 عدد بزرگ سیر: 1 حبه کره: 100 گرم فلفل، زردچوبه، نمک: به میزان لازم روغن سرخکردنی: به میزان لازم |
تجهیزات لازم برای تهیه بورک گوشت: فر یا گاز چاقو تخته گوشت یا سینی تابه 2 عدد شیرجوش 1 عدد فرچه آشپزی |
طرز تهیه بورک گوشت مرحله به مرحله :
1- قبل از هرکاری خمیر یوفکا را از فریزر خارج میکنیم تا یخ آن باز شود. سپس پیاز و سیر را نگینی خرد کرده و داخل روغن تفت میدهیم.
2- گوشت چرخکرده را به تابه اضافه میکنیم و ادویههای نمک، فلفل و زردچوبه را به آن اضافه میکنیم تا زمانی که گوشت پخته شود.
3- خمیر یوفکا را بر روی سطح صافی مثل تخته گوشت پهن میکنیم و با کرهی ذوب شده ای که در شیرجوش آماده کردهای سطح آن را خوب آغشته به کره میکنیم. یک لایه دیگر خمیر روی خمیر اول قرار میدهیم و آن هم به کره آغشته میکنیم تا خمیر ضخامت کافی پیدا کند.
4- خمیرها را به صورت مثلثی میبریم به صورتی که دو ساق آن برابر باشند و مخلوط گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری پنیر پیتزا بر روی خمیر قرار میدهیم و خمیر را رول می کنیم و در انتها نیز کمی کره به آن میزنیم تا رول باز نشود.
5- مقداری روغن را درون تابه گرم میکنیم و رولهای بورک را درون آن سرخ میکنیم و یا میتوانیم رولهای بورک را در سینی فر که کاغذ روغنی گذاشته شده در دمای 180 درجه به مدت نیم ساعت قرار دهیم. برای تزئین میتوانید قبل از قرار دادن در فر مقداری سیاهدانه یا کنجد هم بر روی رولها بپاشید. بورک گوشت ترکیهای شما آماده است. نوش جان …
توجه : به محتویات بورک پوشت میتوان قارچ، ذرت، سیب زمینی، فلفل دلمهای و یا انواع سبزیجات دیگر اضافه کرد و یا موادی مثل سیر را حذف کرد. این مواد را موقع آماده کردن گوشت باید به تابه اضافه کنید و تفت دهید.(منبع)
پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه بورک گوشت، ویدئوهای زیر را مشاهده نمایید:
فوتوفنها و سوالات متدوال در طبخ بورک گوشت :
خمیر یوفکا رو برای تهیه بورک گوشت باید از کجا تهیه کرد ؟
در اکثر سوپرمارکت ها یا هایپرمارکت ها در یخچال کنار پنیر پیتزا و خمیر پیراشکی میتوان خمیر یوفکا یا فیلو را تهیه کرد.
موقع تا زدن خمیر بورک گوشت معمولا خمیر تیکه میشود و میشکند چه باید کرد؟
آغشته کردن خمیر با کره آب شده به همین دلیل بود، تا بتوانیم به خوبی خمیر را رول کنیم. میتوانید از مخلوط سفیده تخم مرغ، ماست و کره نیز استفاده کنید و سطح بورک را هم با زرده تخم مرغ و زعفران دم کرده آغشته کنید تا رول از هم باز نشود.
معمولا مواد گوشتی بورک گوشت در هنگام سرخ کردن از خمیر خارج میشود چه کار باید کرد؟
احتمال زیاد میزان مواد گوشتیای که داخل خمیر میریزید زیاد است، باید حجم مواد را کم کنید و حتما دو لایه خمیر بریزید تا مواد گوشتی از بورک بیرون نریزد.
منظور از بورک گوشت سیگاری چیست ؟
رولهای بورک نازک را به اصطلاح سیگاری میگویند. درواقع دستور پخت فعلی نوعی بورک سیگاری گوشت هم بود که خمیر در این دستور مثلثی بریده میشود تا بورکها نازک شود. بورک جزو غذاهای فینگرفود است به همین خاطر میتوان به این صورت هم آن را درست کرد.(اطلاعات بیشتر)
برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه بورک گوشت در منزل، ویدئوی زیر را مشاهده نمایید:
خواص و فواید گوشت چرخ کرده برای سلامتی :
ارزش غذایی گوشت چرخ کرده در جدول زیر آمدهاست :
ارزش غذایی گوشت بره پخته شده برای صد گرم
انرژی: 294 کیلوکالری |
|
---|---|
ماده مغذی | درصد نیاز روزانه |
پروتئین 25 گرم | 50 % |
چربی کل 21 گرم | 32 % |
کربوهیدرات کل 0 گرم | 0 % |
فیبر 0 گرم | 0 % |
قند 0 گرم | – |
ویتامین A | 4 % |
ویتامین C | 0 % |
ویتامین B12 | 43 % |
ویتامین B6 | 5 % |
سدیم | 3 % |
پتاسیم | 8 % |
کلسیم | 1 % |
آهن | 10 % |
منیزیم | 5 % |
چربی اشباع 9 گرم | 45 % |
کلتسرول 97 میلیگرم | 32 % |
توجه: درصد نیاز روزانه برای رژیم غذایی 2000 کیلوکالری در روز است. |
گوشت چرخ کرده به دلیل داشتن مواد مغذی فوق، فواید فراوانی برای سلامتی شما به همراه دارد از جمله:
- مصرف گوشت چرخ کرده به دلیل داشتن نیاسین کلسترول بد را در بدن کاهش میدهد و همچنین به دلیل داشتن مقادیر مناسب از امگا-۳ به سلامت قلب و عروق و تقویت مغز کمک میکند.
- گوشت چرخ کرده سرشار از آهن است در نتیجه در درمان و پیشگیری از بیماری کمخونی با فقر آهن موثر است.
- قرار دادن گوشت چرخ کرده در رژیم غذایی به دلیل وجود مقادیر مناسب از آنتیاکسیدانها، سلنیوم و ویتامین E، با رادیکالهای آزادی مقابله کرده و احتمال بروز سرطان را کاهش میدهد.
- فواید گوشت چرخ کرده برای سلامت پوست: گوشت چرخ کرده به دلیل داشتن سلنیوم و آنتیاکسیدانها، باعث سلامت پوست شده و از پیری زودرس، خشکی و زبری پوست و تیرگی پوست جلوگیری میکند.
- فواید گوشت چرخ کرده برای سلامت مو: مصرف گوشت چرخ کرده از کمخونی جلوگیری کرده و در نتیجه برای سلامت مو و جلوگیری از ریزش مو ضروری است.
موارد احتیاطی و مضرات گوشت چرخ کرده:
- گوشت چرخ کرده فیبر بسیار کمی دارد و در نتیجه باعث بروز مشکلات گوارشی میشود.
- برای رفع مشکلی سردی گوشت چرخ کرده میتوانید آن را با مقداری گوشت گوسفند یا شتر چرخ کنید.
- مصرف زیاد گوشت چرخ کرده به دلیل مقادیر بالای پروتئین زمینهساز چاقی و افزایش وزن شما خواهد بود.
- مصرف بیش از حد گوشت چرخ کرده ممکن است باعث بیماریهای قلبی، افزایش فشار خون و درد و التهاب در سیستم گوارشی شود.
همچنین شما میتوانید از گوشت چرخ کرده برای درست کردن غذاهای خوشمزهی دیگری نظیر پیده گوشت، اسنک، پیراشکی، لازانیا و سوفله نیز استفاده کنید. امیدواریم بورک گوشت را در منزل درست کنید و از آن لذت ببرید. در آخر منتظر پیشنهادات و سوالات شما در قسمت نظرات هستیم.