اگر به ترکیه و پیدهسراهای آن رفته باشید، تجربهی یک غذای جدید و خوشطعم ترکیه را حتما داشتهاید.پیتزای ترکیهای یا پیده گوشت، غذایی است که تهیه آن در منزل شاید راحتتر از پیتزاهای دیگر باشد در این مطلب قصد داریم تا شما را با دستور پخت بهترین پیده گوشت آشنا کنیم.
پیده گوشت در دسته غذاهای ترکی طبقهبندی شده و برای وعده ناهار، شام و افطار غذایی مناسب است. مواد اصلی تشکیل دهندهی این غذا شامل گوشت چرخ کرده و خمیر است. البته تنها پیده یا پیتزای ترکی را با گوشت چرخکرده درست نمیکنند بلکه میتوانید از اسفناج و سبزیجات، گوشت بره تکه شده و یا سوسیس در طبخ انواع پیده استفاده کنید. همچنین پیشنهاد میکنیم مقالات طرز تهیه اسکندر کباب، طرز تهیه بورک گوشت و طرز تهیه پیده سیب زمینی را مطالعه نمایید.
در ادامه با ما در مجله اینترنتی لیلیمگ همراه باشید تا دستور تهیه پیده گوشت را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه پیده گوشت :
برای 4 نفر |
|||
---|---|---|---|
1 ساعت و 40 دقیقه برای آمادهسازی و پخت |
|||
761 کالری برای هر وعده |
|||
دسته غذاهای ترکی – بین الملل |
|||
مواد لازم برای پیده گوشت: گوشت بره چرخ کرده: 300 گرم آرد سه پیمانه مخمر فوری : 1 قاشق غذاخوری نمک: 2 قاشق چایخوری شکر: 1 قاشق چایخوری آب ولرم: 1 پیمانه روغن زیتون: 3 پیمانه پیاز خرد شده: 1 عدد متوسط سیررنده شده: 2 حبه فلفل دلمهای: 1 عدد متوسط سیاه دانه و کنجد برای تزئین |
تجهیزات لازم برای تهیه پیده گوشت: فر وردنه تخته تابه همزن کاغذ روغنی فر دستگیره نسوز |
طرز تهیه پیده گوشت :
1- ابتدا فر را در دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. آرد، مخمر فوری، شکر و نمک را در ظرف مناسبی باهم مخلوط کنید. پس از آن روغن زیتون و آب ولرم را به آهستگی به ظرف اضافه کنید و با دست خوب ورز دهید. ورز دادن را تا زمانی انجام دهید که خمیر نرم شود و به دست نچسبد. روی خمیر پارچهای بیاندازید و برای مدت 1 ساحت در دمای اتاق اجازه دهید تا به عمل بیاید و پف کند.
2- گوشت چرخکرده را درون تابه با روغن زیتون برای مدت 10 دقیقه تفت دهید تا رنگ آن سرخ شود. پس از آن پیاز و سیر رنده شده را اضافه کنیدو تفت دهید. در مرحله آخر فلفل دلمهای را برای مدت یک دقیقه در تابه در کنار سایر محتویات تفت دهید. اجازه دهید تا مخلوط خنک شود.
3- خمیر پف کرده را به شکل سیب جدا کنید و بر روی تخته کمی آرد بپاشید و با وردنه آن را به صورت بیضی شکل دهید. دقت کنید که ضخامت خمیر نیم سانت حداقل باشد.
4- بر روی خمیرهای بیضی شکل آماده شده، مقداری از مخلوط گوشت بریزید و پهن کنید. لبههای خمیر را تا بزنید و قسمت دو سر بیضی را جمع کنید، ظاهر بیضی باید شبیه یک قایق شده باشد. در آخر بر روی رولها با روغن زیتون و فرچه روغن بمالید.
5- بر روی سینی فر کاغذ روغنی بیاندازید و رولهای پیده را بر روی آن بچینید. برای تزئین میتوانید مقداری سیاهدانه یا کنجد نیز روی پیده بپاشید و برای مدت 30 دقیقه در فر قرار دهید. در دقایق نهایی هم میتوانید مقداری پنیر پیتزا روی پیده بریزید. حالا پیتزای ترکی خوشمزه شما آماده شده است. نوش جان …(منبع)
توجه : روشهای مختلفی برای آماده کردن خمیر پیتزای ترکی وجود دارد و میتوانید با شیر و ماست خمیر را تهیه کنید.
پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه پیده گوشت به سبک پیده سراهای ترکیه، ویدئوهای زیر را مشاهده نمایید:
فوتوفنها و سوالات متدوال در طبخ پیده گوشت :
منظور از آرد برای تهیه پیده گوشت، چه آردی است؟
میتوانید از آرد سفید یا آرد نان استفاده کنید.
در دستور پخت پیده گوشت، قارچ استفاده نمیشود ؟
شما میتوانید پیده خود را با قارچ، فلفل و حتی سیبزمینی ترکیب کنید و پیتزای ترکی مخصوص خودتان را آماده کنید.(اطلاعات بیشتر)
برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه خمیر پیده گوشت، ویدئوی زیر را مشاهده نمایید:
خواص و فواید گوشت چرخ کرده برای سلامتی :
ارزش غذایی گوشت چرخ کرده در جدول زیر آمدهاست :
ارزش غذایی گوشت بره پخته شده برای صد گرم
انرژی: 294 کیلوکالری |
|
---|---|
ماده مغذی | درصد نیاز روزانه |
پروتئین 25 گرم | 50 % |
چربی کل 21 گرم | 32 % |
کربوهیدرات کل 0 گرم | 0 % |
فیبر 0 گرم | 0 % |
قند 0 گرم | – |
ویتامین A | 4 % |
ویتامین C | 0 % |
ویتامین B12 | 43 % |
ویتامین B6 | 5 % |
سدیم | 3 % |
پتاسیم | 8 % |
کلسیم | 1 % |
آهن | 10 % |
منیزیم | 5 % |
چربی اشباع 9 گرم | 45 % |
کلتسرول 97 میلیگرم | 32 % |
توجه: درصد نیاز روزانه برای رژیم غذایی 2000 کیلوکالری در روز است. |
گوشت چرخ کرده به دلیل داشتن مواد مغذی فوق، فواید فراوانی برای سلامتی شما به همراه دارد از جمله:
- گوشت بره چرخ شده سرشار از آهن است در نتیجه در درمان و پیشگیری از بیماری کمخونی موثر است.
- قرار دادن گوشت چرخ کرده در رژیم غذایی احتمال بروز سرطان را به دلیل وجود مقادیر مناسب از آنتیاکسیدانها، سلنیوم و ویتامین E کاهش میدهد.
- گوشت چرخ کرده بره به دلیل داشتن نیاسین کلسترول بد را در بدن کاهش میدهد و همچنین به دلیل داشتن مقادیر مناسب از امگا-۳ به سلامت قلب و عروق و تقویت مغز کمک میکند.
- فواید گوشت چرخ کرده برای سلامت پوست: سلنیوم و آنتیاکسیدانهای موجود در گوشت بره، باعث سلامت پوست شده و از پیری زودرس، خشکی و زبری پوست و تیرگی پوست جلوگیری میکند.
- فواید گوشت چرخ کرده برای سلامت مو: مصرف گوشت چرخ کرده از کمخونی جلوگیری کرده و در نتیجه برای سلامت مو و جلوگیری از ریزش مو ضروری است.
موارد احتیاطی و مضرات گوشت بره چرخ شده:
- در هنگام خرید از قصابی در گوشتی که برای چرخ کردن انتخاب میشود دقت داشته باشید.
- گوشت چرخ کرده فیبر بسیار کمی دارد و در نتیجه باعث بروز مشکلات گوارشی میشود.
- برای رفع مشکلی سردی گوشت بره چرخ شده میتوانید آن را با مقداری گوشت گوسفند یا شتر چرخ کنید.
- مصرف زیاد گوشت چرخ کرده به دلیل مقادیر بالای پروتئین زمینهساز چاقی و افزایش وزن شما خواهد بود.
- مصرف بیش از حد گوشت چرخ کرده ممکن است باعث بیماریهای قلبی، افزایش فشار خون و درد و التهاب در سیستم گوارشی شود.
همچنین شما میتوانید از گوشت بره چرخ شده برای درست کردن غذاهای خوشمزهی دیگری نظیر لاهماجون، بورک، پیراشکی، لازانیا و سوفله استفاده کنید. امیدواریم پیده گوشت را در منزل درست کنید و از آن لذت ببرید. در آخر منتظر پیشنهادات و سوالات شما در قسمت نظرات هستیم. اگر این غذا را درست کردهاید از تجربه خودتان بگویید.
خوشمزه بنظر میرسه
سلام دوست عزیز
بله
پیده گوشت یکی از غذاهای لذیذ ترکی است که با ذائقه ایرانی هم همخوانی دارد.