ذائقهی ما با کشور ترکیه نزدیک است، بههمین خاطر غذاهای خوشمزه و خوشطعم کشور ترکیه (معرفی رستوران های ارزان قیمت استانبول ترکیه)، سفر به این کشور را بیشتر لذت بخش میکند. پیده یکی از غذاهای مخصوص ترکیه است که به آن پیتزا ترکی هم میتوان گفت. برای خوردن انواع مختلف پیدههای خوشمزه باید به پیدهسراهای استانبول سر بزنید و یا یکی از بهترین و خوشمزهترین مدل پیده را در منزل با هنرمندی خودتان، برای خانواده درست کنید. در این مطلب قصد داریم تا شما را با دستور پخت بهترین پیده سیبزمینی آشنا کنیم.
پیده سیبزمینی در دسته غذاهای بین الملل و ترکی طبقهبندی شده و برای وعده ناهار، شام و افطار غذایی مناسب است. مواد اصلی تشکیل دهندهی این غذا شامل سیبزمینی و خمیر مخصوص است. حتما پیده گوشت و پیده سبزیجات را قبلا درست کردهاید. این پیده میتوانید یکی از مقرون به صرفهترین و خوشمزهترین پیدههایی که درست کردهاید باشد.
همچنین پیشنهاد میکنیم مقالات طرز تهیه اسکندر کباب، طرز تهیه بورک گوشت و طرز تهیه پیده اسفناج را مطالعه نمایید.
در ادامه با ما در مجله اینترنتی لیلیمگ همراه باشید تا دستور تهیه پیده سیبزمینی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه پیده سیبزمینی :
![]() برای 4 نفر |
|||
---|---|---|---|
1 ساعت و 40 دقیقه برای آمادهسازی و پخت |
|||
500 کالری برای هر وعده |
|||
دسته غذاهای ترکی – بین الملل |
|||
مواد اولیه برای پیده سیبزمینی: سیب زمینی پخته: 3 عدد آرد سه پیمانه مخمر فوری : 1 قاشق غذاخوری نمک: 2 قاشق چایخوری شکر: 1 قاشق چایخوری آب ولرم یا شیر: 1 پیمانه روغن زیتون: 3 پیمانه پیاز خرد شده: 1 عدد متوسط سیررنده شده: 2 حبه فلفل دلمهای: 1 عدد متوسط قارچ: 500 گرم پنیر پیتزا: 200 گرم سیاه دانه و کنجد برای تزئین |
تجهیزات لازم برای تهیه پیده سیبزمینی: فر وردنه تخته تابه همزن فرچه آشپزی کاغذ روغنی فر دستگیره نسوز |
طرز تهیه پیده سیب زمینی مرحله به مرحله :
1- ابتدا فر را در دمای 200 درجه سانتی گراد تنظیم کنید. مواد لازم برای خمیر را آماده کنید و آرد، مخمر فوری، شکر و نمک را باهم مخلوط کنید. پس از آن روغن زیتون و آب ولرم یا شیر را به آهستگی به خمیر اضافه کنید و با دست خوب ورز دهید.بهتر است این کار را در ظرفی انجام دهید. ورز دادن را تا زمانی که خمیر به دست نچسبد و نرم شود، ادامه دهید. پس از آن روی خمیر پارچهای بیاندازید و برای مدت 1 ساعت اجازه دهید تا خمیر عمل بیاید و پف کند.
2- پیاز حلقه شده و سیر رنده شده را بر روی تابه به مدت 5 دقیقه تفت دهید. فلفل دلمهای و قارچ را نیز به مواد اضافه کنید و تا زمانی که قارچ آب بیندازد تفت دهید. سپس سیب زمینی رنده شده را به تابه اضافه کنید و ادویه بزنید. این کار را برای 5 دقیقه دیگر ادامه دهید.
3- پس از یک ساعت چند چونه از خمیر پف کرده بردارید. روی تخته کمی آرد بپاشید و با وردنه یا دست آن را به صورت بیضی فرم دهید. ضخامت خمیر باید حداقل حداقل نیم سانت باشد.
4- سطح خمیر را با کمک فرچه کره آب شده بریزید و سپس مخلوط سیب زمینی را روی خمیر بریزید. گوشههای خمیر را خالی بگذارید و پس از پر کردن مواد خمیر را به شکل قایق فرم دهید.
5- خمیر را داخل فر قرار دهید و اجازه دهید برای مدت یک ربع داخل فر باشد. سپس سینی فر را خارج کنید و برروی خمیرها پنیر پیتزا، کنجد و سیاهدانه بپاشید و اجازه دهید برای 10 دقیقه دیگر با منوی گریل خمیر بپزد. پیده سیبزمینی خوشمزه شما آماده است. نوش جان …(منبع)
توجه : میتوانید به جای پیاز رنده شده از پیازهای نگینی نیز استفاده کنید.
پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه پیده سیب زمینی، ویدئوهای زیر را مشاهده نمایید:
فوتوفنها و سوالات متدوال در طبخ پیده سیبزمینی :
برای تهیه پیده سیب زمینی، حتما باید یک بار خمیر را از فر خارج کنیم و پنیر پیتزا را اضافه کنیم؟ نمیتوانیم از همان ابتدا پنیر بزنیم ؟
اگر میخواهید کالری کمتری پیده سیبزمینی شما داشته باشید، میتوانید از پنیرپیتزا استفاده نکنیدو به جای آن در مرحله آخر تخم مرغ روی خمیر بشکنید. اما اگر از ابتدا پنیر را اضافه کنید باعث میشود که پنیر به علت حرارت بیشتر خشک شود و ظاهر زیبای خود را از دست بدهد.
در پخت پیده سیب زمینی، منظور از آرد برای خمیر چه آردی است ؟
میتوانید از آرد سفید یا آرد نان استفاده کنید. استفاده از بکینگ پودر هم باعث بهتر فرم گرفتن خمیر میشود.
شکل قایقی کردن پیده سیب زمینی، باعث میشود بهتر پخته شود ؟
در مدل پیتزاهای ترکی، به جای ورقهای بودن سطح پیتزا، پیده را به شکل قایق به صورت بیضی درست میکنند وگرنه تاثیری در سرعت پخت ندارد.(اطلاعات بیشتر)
برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه پیده سیب زمینی به سبک پیده سراهای ترکیه، ویدئوی زیر را مشاهده کنید:
خواص و فواید سیبزمینی برای سلامتی :
ارزش غذایی سیبزمینی در جدول زیر آمدهاست:
ارزش غذایی سیبزمینی آب پز برای صد گرم
انرژی: 87 کیلوکالری |
|
---|---|
ماده مغذی | درصد نیاز روزانه |
پروتئین 1.9 گرم | 3 % |
چربی کل 0.1 گرم | 0 % |
کربوهیدرات کل 20 گرم | 6 % |
فیبر 1.8 گرم | 7 % |
قند 0.9 گرم | – |
ویتامین A | 0 % |
ویتامین D | 0 % |
ویتامین B12 | 0 % |
ویتامین B6 | 15 % |
ویتامین C | 21 % |
کلسیم | 0 % |
آهن | 1 % |
منیزیم | 5 % |
چربی اشباع 0 گرم | 0 % |
کلتسرول 0 میلیگرم | 0 % |
توجه: درصد نیاز روزانه برای رژیم غذایی 2000 کیلوکالری در روز است. |
سیبزمینی به دلیل داشتن مواد مغذی فوق، فواید فراوانی برای سلامتی شما به همراه دارد از جمله:
- مصرف سیبزمینی به دلیل داشتن پتاسیم به کاهش گرفتگی عضلات، کاهش خطر سکته مغزی، کاهش فشارخون، کاهش سلولیت و حفاظت از پوکی استخوان کمک می¬کند.
- سیبزمینی سرشار از ویتامین ث است در نتیجه در درمان و پیشگیری از انواع سرطان و بیماریهای پوستی و سرماخوردگی موثر است.
- قرار دادن سیبزمینی در رژیم غذایی به دلیل وجود مقادیر مناسب از ویتامین ب6 باعث تولید هموگلوبین خون یا همان پروتئین خون میشود و همچنین به تنظیم خواب نیز کمک میکند.
- فواید سیبزمینی برای سلامت پوست: سیبزمینی به دلیل داشتن ویتامین C باعث شادابی، جوانی، از بین بردن چروک میشود، همچنین قرار دادن سیبزمینی پخته و قرار دادن آن با پارچهای بر روی چشم برای درمان پف چشم و تیرگی دور چشم مفید است.
- فواید سیبزمینی برای سلامت مو: مصرف سیبزمینی فواید فراوانی از جمله جلوگیری از ریزش مو و سفیدی زودرس مو میشود.
موارد احتیاطی و مضرات سیبزمینی:
- مصرف بیش ازحد سیبزمینی احتمال افزایش قند خون و خطر ابتلا به دیابت را افزایش میدهد.
- سیبزمینی سرخ شده به مراتب ضرر بیشتری نسبت به سیبزمینی آبپز یا پوره دارد.
- با گرفتن پوست سیبزمینی اکثر مواد غذایی مفید مانند بخشی از پتاسیم آن گرفته میشود پس سعی کنید آن را به خوبی بشویید و با پوست مصرف کنید.
همچنین شما میتوانید از سیبزمینی برای درست کردن غذاهای خوشمزهی دیگری نظیر املت سیب زمینی و بلدرچین، سوپ سیب زمینی و گوشت ، کوکو سیب زمینی، گراتن مرغ و سیبزمینی وکتلت سیبزمینی استفاده کنید. امیدواریم پیده سیبزمینی را در منزل درست کنید و از آن لذت ببرید. در آخر منتظر پیشنهادات و سوالات شما در قسمت نظرات هستیم.