بورک اسفناج، یکی از غذاهای راحت و کم دردسر ترکی است که برای مهمانیها هم میتوان از آن استفاده کرد که البته مورد پسند ایرانیها هم هست. بورک مانند اسنک یا لازانیا میتوان با انواع مواد غذایی داخل آن را پرکرد و درست کرد اما ما در این مطلب قصد داریم تا شما را با دستور پخت بهترین بورک اسفناج آشنا کنیم.
بورک اسفناج در دسته غذاهای ترکی طبقهبندی شده و برای انواع وعدههای صبحانه، ناهار، شام، صبحانه، میانوعده، افطار و سحر غذایی مناسب است. مواد اصلی تشکیل دهندهی این غذا و میانوعده اسفناج و خمیریوفکا است. بورک اسفناج یکی از سالمترین نوع بورک است که میتوان تهیه کرد، البته بورک گوشت، بورک سوسیس و پنیر، بورک مرغ، بورک بادمجان و بورک سیبزمینی را هم میتوان درست کرد. اما به سالمی و قوت بورک اسفناج نمیشود. انواع بورک ها در کنار دونر کباب، پیده گوشت و بورک گوشت از محبوبترین غذاهای محلی ترکی محسوب میشود. اگر قصد سفر به ترکیه دارید پیشنهاد میکنیم مقاله رستوران های لوکس استانبول را مطالعه نمایید.
در ادامه با ما در مجله اینترنتی لیلیمگ همراه باشید تا دستور تهیه بورک اسفناج را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه بورک اسفناج :
برای 4 نفر |
|||
---|---|---|---|
1 ساعت برای آمادهسازی و پخت |
|||
264 کالری برای هر وعده |
|||
دسته غذاهای ترکی – بین الملل |
|||
مواد اولیه برای بورک اسفناج: خمیر یوفکا یک بسته اسفناج تازه: 500 گرم پنیر پیتزا: 50 گرم پیاز: 1 عدد بزرگ سیر: 1 حبه کره: 100 گرم نمک: به میزان لازم روغن سرخکردنی: به میزان لازم |
تجهیزات لازم برای تهیه بورک اسفناج: فر یا گاز چاقو تخته گوشت یا سینی تابه 2 عدد شیرجوش 1 عدد فرچه آشپزی |
طرز تهیه بورک اسفناج :
1. قبل از هرکاری خمیر یوفکا را از فریزر خارج میکنیم تا یخ آن باز شود. سپس پیاز و سیر را نگینی خرد کرده و داخل روغن تفت میدهیم.
2. برگهای اسفناج تازه را با آب بشویید و در قابلمه ای همراه نصف لیوان آب روی حرارت کم قرار دهید تا پخته شده و آب اسفناجها گرفته شود.
3. اسفناج را به مخلوط پیاز و سیر اضافه کنید و با حرارت ملایم تفت دهید،پنیر خامهای و نمک را به تابه اضافه کنید و پس از کمی هم زدن پنیر پیتزا را به تابه اضافه کنید و پس از مدت کوتاهی از روی حرارت تابه را بردارید تا خنک شود.
4. خمیر یوفکا را بر روی سطح صافی پهن میکنیم و با کرهی ذوب شده ای که در شیرجوش آماده کردهای سطح آن را خوب آغشته به کره میکنیم. یک لایه دیگر خمیر روی خمیر اول قرار میدهیم و آن هم به کره آغشته میکنیم تا خمیر ضخامت کافی پیدا کند.
5. خمیرها را به صورت مثلثی میبریم به صورتی که دو ساق آن برابر باشند و مخلوط اسفناج را بر روی خمیر میریزیم و خمیر را رول می کنیم. در انتها نیز کمی کره میزنیم تا رولها باز نشود.
6. روغن را در تابه گرم میکنیم و رولهای بورک را درون آن سرخ میکنیم. البته میتوانیم رولهای بورک را در سینی فر با کاغذ روغنی در دمای 180 درجه به مدت نیم ساعت هم قرار دهیم. برای تزئین میتوانید قبل از قرار دادن در فر مقداری سیاهدانه یا کنجد هم بر روی رولهای بورک بپاشید. بورک اسفناج ترکیهای شما آماده است. نوش جان …(منبع)
توجه : بورک اسفناج را میتوانید به شکلهای متفاوتی نیز بپیچید، برای مثال رولهای کامل خمیر را درون سطح پیرکس پهن کنید و مواد را مثل لازانیا درون آن بریزید و روی مواد را با ادامه خمیر بگیرید و در فر قرار دهید و یا بهجای برش مثلثی رولهای مستطیلی داشته باشید و رول را به صورت مارپیچ به شکل یک دایره در بیاورید و سرخ کنید یا در فر قرار دهید.
برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه بورک اسفناج، ویدئوهای زیر را مشاهده کنید :
فوتوفنها و سوالات متدوال در طبخ بورک اسفناج :
توی بعضی دستورها فلفل دلمهای و فلفل سبز هم به بورک اسفناج اضافه شده میتونیم این موارد رو هم اضافه کنیم ؟
بله، بورک اسفناج یک نوع بورک سبزیجات است و شما میتوانید انواع سبزیجات را نیز به آن اضافه کنید. البته اگر بورک تند میپسندید فلفل سبز بزنید.
برای تهیه بورک اسفناج ازپنیر پیتزا استفاده کنیم یا پنیر فتا ؟
پنیر پیتزا برای آن است که مواد به هم بهتر بچسبد. اما در بعضی دستورها از پنیر سفید یا فتا هم استفاده شده که اگر پنیر سفید را برای سالمتر بودن بورک میخواهید استفاده کنید در مرحله آخر به مواد اضافه کنید که تفت داده نشود و در میزان اضافه کردن نمک هم به خاطر نمک پنیر دقت داشته باشید.
برای پخت بورک اسفناج، خمیر یوفکا رو باید از کجا تهیه کرد ؟
در اکثر سوپرمارکت ها یا هایپرمارکت ها در یخچال کنار پنیر پیتزا و خمیر پیراشکی میتوان خمیر یوفکا یا فیلو را تهیه کرد.
موقع تا زدن خمیر برای بورک اسفناج، معمولا خمیر تیکه میشود و میشکند چه باید کرد؟
آغشته کردن خمیر با کره آب شده به همین دلیل بود، تا بتوانیم به خوبی خمیر را رول کنیم. میتوانید از مخلوط سفیده تخم مرغ، ماست و کره نیز استفاده کنید و سطح بورک را هم با زرده تخم مرغ و زعفران دم کرده آغشته کنید تا رول از هم باز نشود.
پیشنهاد میکنیم برای آشنایی بیشتر با طرز تهیه بورک اسفناج به روش ترکیهای اصیل، ویدئوی زیر را مشاهده نمایید :
خواص و فواید اسفناج برای سلامتی :
ارزش غذایی بورک اسفناج با پنیر فتا در جدول زیر آمدهاست: (اطلاعات بیشتر)
ارزش غذایی بورک اسفناج با پنیر فتا برای صد گرم
انرژی: 264 کیلوکالری |
|
---|---|
ماده مغذی | درصد نیاز روزانه |
پروتئین 7.25 گرم | 11 % |
چربی کل 11.45 گرم | 18 % |
کربوهیدرات کل 32 گرم | 11 % |
فیبر 3 گرم | 7 % |
قند 0.91 گرم | – |
ویتامین A | 0 % |
ویتامین D | 36 % |
ویتامین D | 1.7 % |
ویتامین B12 | 4.1 % |
سدیم | 23 % |
ویتامین C | 14 % |
کلسیم | 12 % |
آهن | 15 % |
منیزیم | 11.7 % |
چربی اشباع 4 گرم | 20 % |
کلتسرول 15 میلیگرم | 5 % |
توجه: درصد نیاز روزانه برای رژیم غذایی 2000 کیلوکالری در روز است. |
خواص و فواید اسفناج برای سلامت بدن، پوست و مو :
اسفناج اصلی ترین مادهی تشکیل دهنده بورک اسفناج است. این سبزی مغذی فواید زیر را برای سلامت بدن دارد:
- آهن فراوان موجود در اسفناج به تنظیم گلبولهای قرمز خون و درمان کمخونی کمک کرده و همچنین از ریزش مو جلوگیری میکند.
- منیزیم فراروان موجود در اسفناج برای بهبود سیستم عصبی، کنترل فشار خون و تنظیم قند خون مفید است.
- آنتی اکسیدانهای مختلف اسفناج، نظیر پلیفنول، لوتئین، بتا کاروتن، زآگزانتین و کائمفرلول است و به همین دلیل از بروز سرطان پیشگیری میکند.
- فواید اسفناج برای سلامت پوست : اسفناج به دلیل داشتن ویتامین A و ویتامین C برای حفظ زیبایی پوست مفید است و همچنین به کلاژن سازی پوست کمک میکند.
- فواید اسفناج برای سلامت مو : مصرف اسفناج به دلیل وجود آهن فولیکولهای مو را تقویت کرده و ریزش مو را متوقف میکند.
موارد احتیاطی و مضرات اسفناج :
- مبتلایان به تورم مفاصل، سنگ کلیه و سنگ مثانه باید در مصرف اسفناج بیشتر احتیاط کنند چرا که اسفناج حاوی اگزالات است.
- افرادی که سرد مزاج هستند، بهتر است اسفناج را با ادویههای گرم نظیر فلفل، زنجبیل و دارچین مصرف کنند.
- برخی از مطالعات نشان میدهد که مصرف بیش از اندازه اسفناج ممکن است باعث فراموشی و اختلال حافظه شود.
همچنین شما میتوانید از اسفناج برای درست کردن غذاهای خوشمزهی دیگری نظیر پاکورا اسفناج، بورانی اسفناج، خورشت آلو اسفناج، اسپاناکوپیتا، کوکو اسفناج و لازانیا اسفناج استفاده کنید. امیدواریم بورک اسفناج را در منزل درست کنید و از آن لذت ببرید. در آخر منتظر پیشنهادات و سوالات شما در قسمت نظرات هستیم.