سالاد شیرازی یک سالاد سنتی ایرانی با گوجه، خیار و پیاز است که احتمالا بسیاری از شما با دستور تهیه آن آشنا هستید. با این حال درست کردن سالاد شیرازی خوشمزه و اصیل و فوت و فنهایی دارد که شاید شما از آن آگاه نباشد. پس در ادامه با ما در مجله اینترنتی لیلیمگ همراه باشید تا طرز تهیه سالاد شیرازی اصل را به شما آموزش دهیم.
آموزش طرز تهیه سالاد شیرازی اصل
طرز تهیه سالاد شیرازی اصیل ایرانی
سالاد شیرازی محبوبترین سالاد ایرانی است و در کنار شام و ناهار یا به عنوان پیش غذا انتخابی عالی و محبوب میباشد. معمولا سالاد شیرازی در کنار غذاهایی نظیر خورش قرمه سبزی، کلم پلو، لوبیا پلو و سایر غذاهای سنتی ایرانی سرو میشود. همچنین میتوان از سالاد شیرازی مجلسی یا سالاد شیرازی قالبی به عنوان زینت بخش مهمانیها و مجالس استفاده کرد. این سالاد خوشمزه از گوجه فرنگی، خیار، پیاز و ادویههای مختلف تشکیل شده است. سالاد شیرازی از نظر شهرت، ظاهر و مواد اولیه تا حدودی شبیه به سالاد اندونزی، سالاد فتوش و سالاد تبوله است. ولی استفاده از آبلیمو و نعنا خشک به عنوان چاشنی سالاد شیرازی باعث میشود تا این سالاد طعم متفاوت و محبوبتری نسبت به سایر سالادها داشته باشد. در ادامه دستور تهیه سالاد شیرازی را به شما آموزش دهیم. این هم یک ویدیوی کوتاه از طرز تهیه و سرو کردن سالاد شیرازی ، تقدیم به شما همراهان عزیز …
تجهیزات و مواد سالاد شیرازی
برای 5 نفر
30 دقیقه برای آمادهسازی و پخت
160 کالری برای هر وعده
دسته پیش غذا / سالاد
مواد لازم برای سالاد شیرازی: خیار: 5 عدد متوسط گوجه فرنگی: 3 عدد متوسط پیاز: 3 عدد متوسط آبلیمو یا آبغوره: سه چهارم استکان نمک و فلفل سیاه: به میزان لازم نعنا خشک: به میزان لازم روغن زیتون: به میزان لازم
تجهیزات لازم برای تهیه سالاد شیرازی: چاقو کاسه یخچال
دستور پخت سالاد شیرازی مرحله به مرحله
در مرحله اول از طرز تهیه سالاد شیرازی، خیار و پیاز را شسته و به صورت نگینی ریز خرد کنید. میتوانید خیار را با پوست یا بدون پوست خرد کنید. همچنین در صورت تمایل میتوانید مقداری فلفل دلمهای در رنگهای متنوع نیز به مواد اضافه کنید. البته توجه داشته باشید که فلفل دلمهای جایی در دستور اصلی سالاد شیرازی ندارد.
گام اول از درست کردن سالاد شیرازی
در گام دوم گوجه فرنگیها را شسته و نصف کنید. اگر گوجهها شل و آبدار هستند، داخل آنها را خالی کنید. سپس گوجهها را نگینی کرده و به سایر مواد اضافه کنید.
گام دوم از تهیه سالاد شيرازی
در مرحله سوم باید چاشنی و ادویه سالاد شیرازی را اضافه کنید. برای این کار گوجه، خیار و پیاز خرد شده را داخل کاسه ریخته و به آن نمک، فلفل سیاه، نعنا خشک و ترشی سالاد شیرازی (آبلیمو یا آبغوره) را اضافه کنید. برای طعم بهتر کمی روغن زیتون یا جعفری ساطوری شده نیز به سالاد شیرازی اضافه کرده و مواد را مخلوط کنید.
گام سوم از طرز تهیه سالاد شیرازی حرفه ای
اکنون سالاد شیرازی شما آماده است. بهتر است آن را برای نیم ساعت داخل یخچال قرار دهید تا کاملا جا بیفتد. سپس آن را در کنار غذاهای پلویی سرو کنید. نوش جان ….
طرز تهیه سالاد شیرازی خوشمزه
نکات طلایی در تهیه سالاد شیرازی مجلسی
میتوانید به جای پیاز از پیازچه در سالاد شیرازی استفاده کنید. طعم پیازچه در این سالاد بسیار خاص و خوشطعم خواهد بود. همچنین میتوانید به جای پیاز یا پیازچه از تره فرنگی هم استفاده کنید.
برخی از افراد برای زیباتر شدن سالاد شیرازی از هویج در آن استفاده میکنند.
در صورت تمایل میتوانید سالاد شیرازی با انار هم درست کنید. فقط کافیست مقداری دانه انار ترش به این دستور اضافه کرده و میزان ترشی سالاد را تنظیم کنید.
برخی از افراد سالاد شیرازی با کلم بروکلی را ترجیح میدهند. در این دستور میتوانید به دلخواه کمی بروکلی خام و خرد شده به سالاد اضافه کنید.
برای اینکه طعم سالاد شیرازی شما بهتر و متفاوتتر شود، میتوانید مقداری فلفل دلمهای را به صورت ریز خرد کرده و به آن اضافه کنید.
حتما از فلفل سیاه در سالاد شیرازی استفاده کنید. فلفل سیاه باعث میشود تا سالاد شما طعم دلچسبتری به خود بگیرد.
سالاد شیرازی اغلب در کنار غذاهای پلویی مثل استانبولی، لوبیا پلو و یا برخی خورشهای ایرانی مثل قرمه سبزی سرو میشود.
بهتر است سالاد شیرازی را بعد از آماده شدن برای نیم ساعت تا یک ساعت داخل یخچال قرار دهید.
اسرار سالاد شیرازی خوشمزه
در ادامه با چندین نکته مهم درباره درست کردن سالاد شیرازی همراه شوید:
برای ترشی سالاد شیرازی از چی استفاده کنیم؟
آبلیمو بهترین چاشنی برای طعم دادن به سالاد شیرازی است. بهتر است از لیمو ترش تازه به جای آبلیموهای صنعتی استفاده کنید تا سالاد شیرازی طعم بهتری داشته باشد. در ضمن در برخی از دستورها در کنار آب لیمو ترش تازه از پوست لیمو ترش هم برای سالاد شیرازی استفاده میشود که میتوانید آن را هم امتحان کنید (اطلاعات بیشتر). همچنین میتوانید سالاد شیرازی با آبغوره را هم تست کنید که طعم بینظیری دارد و در واقع نوع اصیلتر این سالاد محسوب میشود. اگر آبلیمو یا آبغوره ندارید، میتوانید به عنوان اولویت دوم از آب نارنج یا هر نوع ترشی دیگری به عنوان چاشنی سالاد شیرازی استفاده کنید. حتی در صورت تمایل میتوانید از طرز تهیه سالاد شیرازی با سرکه استفاده کنید.
طرز تهیه سالاد شیرازی مجلسی با سرکه
سبزیجات معطر سالاد شیرازی چیست؟
ما در این دستور از نعنا خشک به عنوان سبزیجات معطر سالاد شیرازی استفاده کردیم. نعنا خشک علاوه بر این که عطر خوبی به سالاد میدهد، برای سیستم گوارشی و هضم بهتر غذا هم مفید است. البته شما میتوانید از ترکیب جعفری، گشنیز، ریحان، نعنا و شوید تازه و ساتوری شده به عنوان در این سالاد استفاده کنید (اطلاعات بیشتر).
میشه سالاد شیرازی با سس مایونز هم درست کرد؟
این موضوع کاملا به سلیقه شما بستگی دارد. هر چند سس مایونز در دستور اصلی سالاد شیرازی نیست، اما شما میتوانید کمی سس مایونز و روغن زیتون به سالاد اضافه کنید. همچنین میتوانید سس مایونز را با سایر چاشنیهای سالاد یعنی آبلیمو، نمک و نعنا خشک ترکیب کرده و در یک کاسه کوچک در کنار سالاد سرو کنید. این نوع از تزیین سالاد شیرازی مجلسیتر است. حتی میتوانید از سس فرانسوی یا سس تارتار نیز برای سالاد شیرازی استفاده کنید. برای کاهش کالری سس هم میتوانید دستور سالاد شیرازی با ماست را امتحان کنید.
نسبت خیار و گوجه در سالاد شیرازی چقدر باشد؟
یکی از مهمترین نکات برای درست کردن سالاد شیرازی، رعایت کردن نسبت بین مواد است. در ترکیب سالاد شیرازی خیار مهمترین جز است و باید بیش از سایر مواد باشد. در ضمن برخی از افراد از طعم پیاز خوششان نمیآید، به همین دلیل میتوانید مقدار پیاز را کمتر از بقیه مواد انتخاب کنید. در مجموع برای تهیه یک کاسه سالاد شیرازی بزرگ بهتر است از سه خیار بزرگ، دو گوجه فرنگی و یک پیاز کوچک استفاده کنید.
دستور تهیه سالاد شیرازی قالبی چگونه است؟
برای درست کردن سالاد شیرازی قالبی یک قالب کیک پزی را برداشته و درون آن را با یک لایه سلفون یا کیسه فریزر بپوشانید. سپس مواد سالاد شیرازی را به صورت مخلوط یا لایه لایه درون قالب بریزید. بعد قالب را درون یخچال بگذارید تا مواد خودشان را بگیرند. در ادامه قالب را از یخچال خارج کرده و در یک بشقاب برگردانید. به همین راحتی یک سالاد شیرازی قالبی و زیبا خواهید داشت!
آموزش تزیین سالاد شیرازی قالبی
چند ایده جالب برای تزیین سالاد شیرازی
ایدههای مختلفی برای تزیین سالاد شیرازی وجود دارد. میتوانید در ادامه چند ایده جالب برای تزیین سالاد شیرازی را مشاهده کنید:
تزیین سالاد شیرازی در کاسه با ذرت و تربچه
تزیین سالاد شیرازی تک نفره به شکل هندوانه
ایده تزیین سالاد شیرازی مجلسی به صورت هندوانه
تزیین سالاد شیرازی با فلفل دلمهای
تزیین سالاد شیرازی دونفره برای داشتن شام عاشقانه
تزیین سالاد شیرازی به شکل قلب
عکس تزیین سالاد شیرازی جدید به شکل پرنده
مدل مجلسی تزیین سالاد شیرازی در ظرف مستطیل
ارزش غذایی و کالری سالاد شیرازی
ارزش غذایی سالاد شیرازی با توجه به دستور اصلی مقاله به صورت حدودی در جدول زیر آمدهاست:
ارزش غذایی سالاد شیرازی برای یک وعده
انرژی: 160 کیلوکالری
پروتئین
3.4 گرم
چربی کل
9 گرم (12 % نیاز روزانه)
کربوهیدرات کل
20.8 گرم (8 % نیاز روزانه)
فیبر
3.9 گرم (14 % نیاز روزانه)
قند
9.9 گرم
ویتامین D
0 % نیاز روزانه
آهن
7 % نیاز روزانه
کلسیم
6 % نیاز روزانه
سدیم
2 % نیاز روزانه
پتاسیم
16 % نیاز روزانه
چربی اشباع
1.3 گرم (7 % نیاز روزانه)
کلسترول
0 میلیگرم (0 % نیاز روزانه)
توجه: درصد نیاز روزانه برای رژیم غذایی 2000 کیلوکالری در روز است.
خواص و فواید سالاد شیرازی
سالاد شیرازی حاوی پیاز، گوجه فرنگی و خیار است. به همین جهت مصرف این سالاد در کنار غذا یا پیش از غذا فواید زیر را برای سلامت بدن و سیستم گوارشی به همراه دارد:
خیار موجود در سالاد شیرازی به دلیل داشتن آب و فیبر فراوان از بروز ریفلاکس معده جلوگیری میکند. در ضمن خیار به هضم بهتر غذا کمک کرده و برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.
گوجه فرنگی موجود در سالاد شیرازی فرآیند تخمیر در رودهها را متوقف کرده و به همین دلیل اشتها را کاهش میدهد. بنابراین مصرف سالاد شیرازی میتواند به لاغری شما کمک کند.
پیاز به کار رفته در سالاد برای درمان بسیاری از سندرمهای گوارشی مفید است و به دلیل داشتن فیبر فراوان به حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک میکند.
استفاده از آبلیمو ترش در این سالاد خواص فراوانی برای پاکسازی سیستم گوارش و رودهها دارد. این خاصیت به دلیل وجود اسید سیتریک در لیمو ترش است.
آبغوره موجود در سالاد اسیدیته معده را افزایش میدهد و به همین دلیل برای هضم راحتتر غذا مفید است. بنابراین اگر قصد خوردن یک وعده قرمه سبزی چرب دارید، حتما در کنار آن از سالاد شیرازی با آبغوره استفاده کنید!
نعنا خشک موجود در سالاد خواص فراوانی برای سیستم گوارشی دارد. این گیاه از بروز مشکلات گوارشی نظیر تهوع و استفراغ جلوگیری کرده و نقش موثری در درمان سنگ کیسه صفرا دارد.
تزیین سالاد شیرازی در پیاله
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره طرز تهیه سالاد شیرازی، شما را به دیدن ویدئوی زیر دعوت میکنیم:
سخن پایانی درباره سالاد شیرازی
طرز تهيه سالاد شيرازي بسیار آسان و ساده است. شاید مهمترین نکته در دستور این سالاد، استفاده به اندازه از چاشنیها و سبزیجات معطر باشد. امیدواریم شما سالاد شیرازی را با دستور لیلیمگ در منزل درست کنید و از آن لذت ببرید. در آخر ذکر این نکته خالی از لطف نیست که برخی از افراد برای مجالس و مهمانیها از ژله سالاد شیرازی استفاده میکنند! در این دسر از ژله انار، الورا و سیب برای درست کردن تکههای گوجه، پیاز و خیار استفاده میشود. اگر به طرز تهیه این ژله علاقه دارید، میتوانید دستور تهیه آن را در قسمت نظرات از ما بپرسید.