املت فرانسوی یکی از صبحانههای خوشمزه و ساده است که ظاهری زیبا و متفاوت دارد. شما میتوانید با درست کردن این املت ساده، صبحانهای متفاوت برای اعضای خانواده خود بسازید. در ادامه با ما در مجله اینترنتی لیلیمگ همراه باشید تا طرز تهیه املت فرانسوی را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه املت فرانسوی با قارچ
املت فرانسوی در دسته صبحانههای فرنگی طبقه بندی شده و گزینهای بسیار جذاب و متفاوت برای شروع روز است. حتی میتوانید این املت خوشمزه را برای شام نیز میل کنید. املت فرانسوی اصیل فقط با تخم مرغ درست شده و به دلیل نوع خاص طبخ و رول شدن آن مشهور است. اما در بسیاری از مناطق از موادی مثل گوجه فرنگی، قارچ و فلفل دلمهای هم برای این املت استفاده میشود. مشابه سایر املتها، شما با خوردن املت فرانسوی میتوانید از خواص بیشمار تخم مرغ بهره مند شوید. از جمله این خواص میتوان گفت که تخم مرغ به دلیل داشتن ویتامین D به جذب بهتر کلسیم در بدن کمک میکند. در نتیجه مصرف تخم مرغ سلامت استخوانها را تضمین کرده و از پوکی استخوان جلوگیری میکند.
املت فرانسوی یکی از انواع املتهای خوشمزه و پرطرفدار در جهان است و همانطور که از نامش مشخص است، اصالت آن متعلق به کشور فرانسه میباشد. این املت خوشمزه به دلیل طعم و ظاهر خوبش در سرتاسر جهان فراگیر شده است. اگر تمایل دارید با املتهای فرنگی بیشتر آشنا شوید، توصیه میکنیم مقالات ما با عنوان دستور پخت املت ایتالیایی ، املت اسپانیایی و دستور پخت املت آمریکایی را مطالعه بفرمایید. در ادامه شما را با دستور پخت املت فرانسوی با سبزیجات آشنا میکنیم.
مواد لازم برای املت فرانسوی با قارچ
برای 4 نفر |
|||
---|---|---|---|
15 دقیقه برای آمادهسازی و پخت |
|||
393 کالری برای هر وعده |
|||
دسته صبحانه / املت |
|||
مواد اولیه برای املت فرانسوی: تخم مرغ: ۶ عدد قارچ: ۲ عدد گوجه فرنگی: ۲ عدد فلفل دلمه ای: ۱ عدد روغن مایع: به میزان لازم فلفل و نمک: به میزان لازم |
تجهیزات لازم برای تهیه املت فرانسوی: ماهیتابه نچسب گاز کاسه چنگال |
دستور پخت املت فرانسوی با قارچ مرحله به مرحله
1. در مرحله اول از طرز تهیه املت فرانسوی، ابتدا گوجه فرنگی، قارچ و فلفل دلمهای را حلقه حلقه کنید. مقداری روغن داخل یک ماهیتابه نچسب ریخته و ابتدا قارچ و سپس به ترتیب فلفل دلمهای و گوجه فرنگی را درون آن تفت دهید. بهتر است مواد را به آرامی هم بزنید تا ظاهر آنها خراب نشود.
2. در مرحله دوم از طرز تهیه املت فرانسوی، سبزیجات سرخ شده را از تابه خارج کنید. سپس تخم مرغ ها را یکی یکی در کاسه شکسته و به همراه نمک و فلفل با چنگال به هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
3. در مرحله سوم از طرز تهیه املت فرانسوی، مقداری روغن داخل ماهیتابه ریخته و تخم مرغ های زده شده را درون تابه بریزید و درب تابه را بگذارید. بهتر است حرارت گاز ملایم باشد تا املت نسوزد.
4. در مرحله چهارم از طرز تهیه املت فرانسوی، پس از 2 تا 3 دقیقه درب تابه را بردارید. بعد تخم مرغ را به صورت ذهنی به دو نیم دایره تقسیم کرده و مقداری از سبزیجات را روی نیمی از تخم مرغ پخش کنید. سپس نیمه دیگر تخم مرغ را روی آنها برگردانید. در ادامه نیم دایره ایجاد شده را دوباره به دو قسمت تقسیم کرده و باقیمانده سبزیجات را روی یکی از قسمتها بریزید. سپس بخش دیگر را روی آن برگردانید. در نهایت املت شما در تابه به شکل یک ربع دایره خواهد بود. در نظر داشته باشید همین نوع خاص رول شدن ویژگی اصلی املت فرانسوی است.
5. در مرحله پنجم از طرز تهیه املت فرانسوی، برای 1 تا 2 دقیقه دیگر درب ماهیتابه را بگذارید تا املت کاملا آماده شود. سپس املت را به همراه نان سرو کنید. نوش جان …. در ضمن برای سرو کردن املت فرانسوی و گرم نگهداشتن آن، بهتر است ظرف یا بشقاب خود را گرم کرده و سپس املت فرانسوی را درون آن قرار دهید. این کار را میتوانید با مایکروفر یا حرارت غیرمستقیم گاز انجام دهید.
فوتوفنها و نکات تهیه املت فرانسوی
یک نکته مهم در دستور پخت املت فرانسوی
توجه کنید که دستور این مقاله برای 4 نفر است. اما شما باید تخم مرغ و سبزیجات سرخ شده را نصف کرده و این دستور را در دو نوبت انجام دهید. در واقع بیش از سه تخم مرغ زده شده در یک تابه استفاده نکنید زیرا باعث میشود املت فرانسوی به خوبی آماده نشود. بنابراین بهتر است دو مرتبه فرآیند آماده سازی املت را انجام دهید. البته در صورتی که تابه شما بزرگ است، میتوانید به جای دوبار، فقط یک مرتبه املت را جمع کنید.
طرز تهیه املت فرانسوی با ژامبون چگونه است؟
در دستور اصلی املت فرانسوی، فقط از تخم مرغ استفاده شده و سبزیجاتی نظیر قارچ، فلفل دلمه و گوجه فرنگی وجود ندارد. در واقع این املت به دلیل نوع خاص رول کردن تخم مرغ معروف است (منبع). البته شما میتوانید از ژامبون هم برای درست کردن املت فرانسوی استفاده کنید.
در طرز تهیه املت فرانسوی با ژامبون برای 4 نفر فقط کافیست 4 ورقه ژامبون گوشت یا مرغ (هر کدام که مطابق ذائقه خودتان است) را خرد کرده و به مواد املت اضافه کنید. همچنین بهتر است در این دستور گوجه فرنگی را از مواد اولیه املت حذف کنید. برای درست کردن املت ابتدا سبزیجات شامل قارچ و فلفل دلمهای را تفت داده و سپس ژامبونهای خرد شده را هم به آن اضافه کنید. زمانی که مواد تفت خوردند، آنها را از روی حرارت برداشته و کنار بگذارید. سپس تخم مرغ ها را به همراه نمک و فلفل مخلوط کنید تا یکدست شوند. بعد مشابه قبل یک تابه نچسب برداشته و کف آن را با روغن چرب کنید. در ادامه مخلوط تخم مرغ را در تابه ریخته و صبر کنید تا اطراف تخم مرغ شروع به بستن بکند. زمانی که تخم مرغ نیم بند شد، ترکیب ژامبون و سبزیجات را روی نیمی از تخم مرغ بریزید. در این مرحله میتوانید مقداری پنیر پیتزا هم روی مواد بریزید (البته در صورت تمایل). بعد نیمهی دیگر تخم مرغ را روی مواد برگردانید و چند لحظه زمان دهید تا تخم مرغ کاملا بپزد. به همین راحتی املت فرانسوی با ژامبون آماده شد.
طرز تهیه املت فرانسوی با سوسیس چگونه است؟
طرز تهیه املت فرانسوی با سوسیس هیچ تفاوتی با دستور تهیه آن با ژامبون ندارد. در این دستور فقط باید به مقدار دلخواه سوسیس به مواد اولیه اضافه کنید. مشابه قبل سوسیسها را تفت داده و سپس آن را به مخلوط قارچ و فلفل دلمهای اضافه کنید. البته در صورت تمایل میتوانید از سوسیس و ژامبون در کنار هم استفاده کنید. زمانی که مواد پروتئینی و سبزیجات کاملا پخته شدند، آنها را کنار بگذارید. بعد تخم مرغ ها را در کاسه شکسته و با نمک و فلفل به هم بزنید تا یکدست شوند. تخم مرغ زده شده را در تابه پهن کرده و زمانی که تخم مرغ نیم بند شد، مواد املت را روی نیمی از آن پخش کنید. بعد نیمهی دیگر تخم مرغ را روی مواد برگردانده و املت را سرو کنید.
طرز تهیه املت فرانسوی با پنیر چگونه است؟
اگر به پنیر پیتزا، پنیر چدار یا هر نوع پنیر دیگری علاقه دارید و میخواهید املت فرانسوی را مقویتر درست کنید، به شما پیشنهاد میکنیم از دستور زیر استفاده کنید.
برای درست کردن املت فرانسوی با پنیر فقط کافیست به دستور این مقاله مقداری پنیر اضافه کنید. مشابه قبل ابتدا سبزیجات را تفت دهید. در صورت تمایل میتوانید مقداری سوسیس، بیکن مرغ یا هر مادهی پروتئینی دیگری که دوست دارید را هم سرخ کرده و به املت بیفزایید. حالا تخم مرغ ها را در یک کاسه شکسته و با کمی نمک و فلفل مخلوط کنید تا زرده و سفید کاملا مخلوط شوند. مشابه قبل تخم مرغ زده شده را درون تابه ریخته و اندکی صبر کنید تا خودش را بگیرد. سپس سبزیجات، مواد پروتئینی و پنیر را روی نصف تخم مرغ ریخته و طرف دیگر را روی آن برگردانید. به همین راحتی املت فرانسوی با پنیر آماده شد. نوش جان …
طرز تهیه املت فرانسوی با شیر چگونه است؟
در بعضی از مناطق املت فرانسوی را با شیر درست میکنند. در این شرایط 2 عدد تخم مرغ را در یک کاسه شکسته و با 2 قاشق غذاخوری شیر و کمی نمک و فلفل هم بزنید. سپس تابه را با کره یا روغن چرب کرده و مخلوط را درون تابه بریزید. درب تابه را بسته و 2 تا 3 دقیقه صبر کنید تا تخم مرغ کمی سفت شود. سپس سبزیجات یا مواد پروتئینی دلخواه که قبلا تفت دادید را روی نصف املت ریخته و طرف دیگر را روی آن برگردانید. در نهایت یک تا 2 دقیقه درب تابه را بگذارید تا املت کاملا پخته شود.
ارزش غذایی و کالری املت فرانسوی ساده
ارزش غذایی و کالری املت فرانسوی ساده (بدون قارچ، فلفل دلمه و سایر سبزیجات) در جدول زیر آمده است (منبع):
ارزش غذایی املت فرانسوی برای یک وعده
انرژی: 393 کیلوکالری |
|
---|---|
پروتئین | 16.9 گرم (34 % نیاز روزانه) |
چربی کل | 36.2 گرم (56 % نیاز روزانه) |
کربوهیدرات کل | 1.1 گرم |
فیبر | 0.1 گرم |
قند | 1 گرم |
ویتامین A | 1436 واحد |
ویتامین B6 | صفر میلیگرم |
ویتامین B9 | 63 میکروگرم |
ویتامین C | صفر میلیگرم |
آهن | 2 میلیگرم |
کلسیم | 77 میلیگرم |
منیزیم | 17 میلیگرم |
سدیم | 668 میلیگرم (27 % نیاز روزانه) |
پتاسیم | 188 میلیگرم (5 % نیاز روزانه) |
چربی اشباع | 18.7 گرم |
کلسترول | 552 میلیگرم (184 % نیاز روزانه) |
توجه: درصد نیاز روزانه برای رژیم غذایی 2000 کیلوکالری در روز است. |
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره طرز تهیه املت فرانسوی، شما را به دیدن ویدئوی زیر دعوت میکنیم:
سخن پایانی درباره املت فرانسوی
املت فرانسوی یک میان وعده ساده و یک صبحانه لذیذ است و بسیار راحت و ساده تهیه میشود. املت فرانسوی در حقیقت نوع خاصی از طبخ املت است و شما میتوانید به دلخواه سبزیجات یا مواد پروتئینی دلخواه خود را به آن بیفزایید. امیدواریم املت فرانسوی را در منزل درست کنید و از آن لذت ببرید. در آخر منتظر پیشنهادات و سوالات شما درباره املت فرانسوی در قسمت نظرات هستیم.