املت مدیترانه ای یکی از خوشمزهترین انواع املت است که مشابه بسیاری از غذاهای مدیترانه ای، با ذائقه ایرانیها همخوانی دارد. البته ممکن است این املت را با دستورهای متفاوت دیده باشید، اما ما یکی از متداولترین دستور پختهای آن را برای شما انتخاب کردهایم. پس در ادامه با ما در مجله اینترنتی لیلیمگ همراه باشید تا طرز تهیه املت مدیترانه ای را به شما آموزش دهیم.
طرز تهیه املت مدیترانه ای
املت مدیترانه ای در دسته انواع املت طبقهبندی شده و برای وعده صبحانه و میانوعده غذایی مناسب است. مواد اصلی تشکیل دهندهی این املت شامل تخم مرغ، گوجه فرنگی گیلاسی و پنیر فتا است. به طور کلی مصرف تخم مرغ فواید زیادی برای بدن دارد. تخم مرغ به دلیل داشتن آهن به سلامت، ایمنی و انرژیزایی بدن کمک میکند. به علاوه تخم مرغ سرشار از ویتامین D است در نتیجه برای استحکام استخوانها و تنظیم سطح کلسیم خون موثر است. به همین جهت انتخاب املت به عنوان صبحانه، به سلامت بدن کمک کرده و شروعی عالی برای یک روز موفق است. املت فقط ترکیب گوجه و تخم مرغ یا نهایتا رب گوجه و تخم مرغ نیست، بلکه مناطق مختلف با سبکهای خودشان و ترکیبات متفاوت، املتهای متنوعی را درست میکنند. یکی از جذابترین این روشها، املت مدیترانه ای است که دستوری جالب و خلاقانه دارد. در کنار این املت، پیشنهاد میکنیم دیگر مقالات ما با عنوان طرز تهیه املت قارچ و اسفناج ، طرز تهیه املت دنور و املت قارچ و مارچوبه را هم مطالعه بفرمایید تا بتوانید املت را با تنوع بیشتری درست کنید. در ادامه شما را با دستور پخت املت مدیترانه ای آشنا میکنیم.
تجهیزات و مواد اولیه املت مدیترانه ای
برای یک نفر |
|||
---|---|---|---|
20 دقیقه برای آمادهسازی و پخت |
|||
266 کالری برای هر وعده |
|||
دسته صبحانه / املت |
|||
مواد لازم برای تهیه املت مدیترانه ای: تخم مرغ: 2 عدد گوجه فرنگی گیلاسی: 4 عدد پنیر فتا: 100 گرم زیتون سیاه خردشده: 1 قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده: 1 قاشق غذاخوری روغن زیتون: 1 قاشق چایخوری نمک: به میزان لازم آویشن (اورگانو): مقدار کم |
تجهیزات لازم برای تهیه املت مدیترانه ای: گاز تابه نچسب 2 عدد کاسه همزن دستی یا چنگال |
دستور پخت املت مدیترانه ای مرحله به مرحله
- در مرحله اول از طرز تهیه املت مدیترانه ای ابتدا هر کدام از گوجه فرنگیهای گیلاسی را 4 قسمت کنید. پنیر فتا را نیز به قطعههای مربعی به اندازه یک بند انگشت خرد کنید.
- در مرحله دوم از طرز تهیه املت مدیترانه ای، مقداری روغن زیتون درون تابه بریزید و اجازه دهید تا گرم شود. سپس پیازچه، گوجه فرنگی و آویشن را به آن اضافه کرده و مواد را تفت دهید. این کار را تا زمانی که گوجهها نرم شود، ادامه دهید. در ادامه مواد را از تابه خارج کرده و در ظرف دیگری بریزید.
- در مرحله سوم از دستور پخت املت مدیترانه ای، تخم مرغها را در یک کاسه شکسته و یک هشتم قاشق چایخوری نمک اضافه کنید. سپس تخم مرغ را با همزن دستی یا چنگال بزنید تا جایی که زرده و سفیده تخم مرغ ترکیب شده و کف کند.
- در مرحله چهارم از طرز تهیه املت مدیترانه ای، دوباره مقداری روغن زیتون داخل تابه ریخته و صبر کنید تا روغن کمی داغ شود. حالا تخم مرغ را درون تابه پهن کنید. بعد از سفت شدن تخم مرغ، مخلوط سبزیجات، پنیر فتا و زیتون سیاه خرد شده را روی تخم مرغ بریزید. سپس زیر تخم مرغ را از یک طرف بلند کرده و روی سمت دیگر برگردانید به گونهای که سبزیجات و پنیر لای تخم مرغ قرار گیرند. پس از چند دقیقه املت مدیترانه ای شما آماده است. املت مدیترانه ای را با زیتون سیاه و تکههای پنیر تزئین کرده و سرو کنید. نوش جان ….
چند نکته مهم در طرز تهیه املت مدیترانه ای
مواد معرفی شده در این مطلب، اصلیترین مواد املت مدیترانه ای است. البته شما میتوانید در صورت تمایل قارچ، پنیر پیتزا، فلفل دلمهای خرد شده و رب گوجه نیز به این محتویات اضافه کنید. همچنین میتوانید اسفناج به دستور پخت املت مدیترانه ای اضافه کنید که طعم آن را بینظیر میکند (اطلاعات بیشتر). به علاوه برای داشتن یک املت مدیترانه ای خوشمزه، به نکات زیر توجه کنید:
- بهترین گزینه برای تهیه املت مدیترانه ای، استفاده از ظروف چدنی و تابههای نچسب است تا تخم مرغ به ته ظرف نچسبد و بتوانید به خوبی تخم مرغ را از ظرف جدا کنید.
- برای درست کردن املت مدیترانه ای میتوانید به جای روغن زیتون از کره یا روغن کنجد هم استفاده کنید. اما اگر این دو هم در دسترس نبود، از همان روغن آفتابگردان استفاده کنید.
- گوجه گیلاسی ظاهر مناسبتری به املت مدیترانه ای میدهد، اما اگر گوجه گیلاسی ندارید، میتوانید گوجه فرنگی را خرد کرده و به املت اضافه کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره طرز تهیه املت مدیترانهای، شما را به دیدن ویدئوی زیر دعوت میکنیم:
ارزش غذایی و کالری املت مدیترانه ای
ارزش غذایی املت مدیترانه ای در جدول زیر آمدهاست:
ارزش غذایی املت مدیترانه ای برای یک وعده
انرژی: 266 کیلوکالری |
|
---|---|
پروتئین | 16.2 گرم |
چربی کل | 20.1 گرم (26 % نیاز روزانه) |
کربوهیدرات کل | 5.6 گرم (2 % نیاز روزانه) |
فیبر | 1.3 گرم (5 % نیاز روزانه) |
قند | 4.1 گرم |
ویتامین D | 175 % نیاز روزانه |
آهن | 13 % نیاز روزانه |
کلسیم | 12 % نیاز روزانه |
سدیم | 29 % نیاز روزانه |
پتاسیم | 8 % نیاز روزانه |
چربی اشباع | 6.6 گرم (33 % نیاز روزانه) |
کلسترول | 389 میلیگرم (130 % نیاز روزانه) |
توجه: درصد نیاز روزانه برای رژیم غذایی 2000 کیلوکالری در روز است. |
سخن پایانی درباره دستور تهیه املت مدیترانه ای
املت مدیترانه ای یک املت ساده و خوشمزه است که با ذائقه بیشتر مردم ایران همخوانی دارد. به همین جهت این املت میتواند یک بهانه مناسب برای جمع شدن اعضای خانواده سر میز صبحانه در روز جمعه باشد. امیدواریم املت مدیترانه ای را در منزل درست کنید و از آن لذت ببرید. در آخر منتظر پیشنهادات و سوالات شما درباره املت مدیترانه ای در قسمت نظرات هستیم.