ویروس اندروید نوعی برنامه مخرب است که دستگاه اندرویدی را دچار مشکل میکند. در این شرایط ارورهای مختلفی ظاهر میشود و ممکن است اطلاعات و فایلهای دستگاه آسیب ببنند. برای حل این مشکل نیازی به ریست فکتوری و از دادن اطلاعات نیست. با ما در این مقاله از مجله اینترنتی لیلیمگ همراه باشید تا یک روش ساده برای تشخیص و حذف ویروس گوشی اندروید به شما آموزش دهیم.
ویروس اندرویدی یا بدافزار اندروید چیست؟
ویروس اندروید یا بدافزار (Malware) نرم افزارهای مخربی هستند که بطور اتوماتیک روی گوشی یا تبلت اندرویدی نصب شده، مزیتی برای دستگاه ندارند، تبلیغات ناخواسته نشان میدهند و به علت اینکه همواره فعال هستند، نمیتوان آنها را به راحتی از روی گوشی پاک کرد. این برنامههای مخرب توسط هکرهای اندروید با هدف سرقت اطلاعات، استفاده از اینترنت و تخریب فایلهای موجود در دستگاههای اندرویدی ساخته میشوند. ویروسهای مختلف اندروید یک ویژگی مشترک دارند؛ همه آنها از سخت افزار گوشی برای تخریب و انتقال اطلاعات استفاده کرده و به همین دلیل باعث کاهش سرعت و افزایش مصرف باتری گوشی میشوند. لازم به ذکر است که ویروس اندروید فقط در سیستم عامل اندروید کار میکند و مشکلی برای سیستم عامل ویندوز یا ios ایجاد نمیکند. در طرف مقابل ویروس ویندوز و ios هم نمیتواند مشکلی برای سیستم عامل اندروید ایجاد کند.
آیا گوشی اندروید ویروسی میشود؟
چقدر احتمال دارد که یک دستگاه اندرویدی ویروسی شود؟ نزدیک به صفر! در صورتی که کاربر اندروید نکات ایمنی را رعایت کند، تقریبا احتمال نفوذ بدافزار و ویروس اندروید وجود ندارد. به علاوه ورژنهای جدید اندروید از نظر امنیتی بسیار پیشرفته هستند. گوگل با استفاده از قفل بوتلودر (Bootloader) و جلوگیری از سایدلودینگ اپلیکیشنهای غیرمعتبر در اندرویدهای جدید، امکان ورود و دسترسی بدافزارها به سیستم عامل اندروید را مسدود کردهاست.
با این وجود کاربرانی که برنامههای غیرمعتبر و مشکوک را به صورت ارادی یا غیرارادی از منابع غیررسمی و خارج از گوگل پلی استور (Google Play Store) دانلود میکنند، دستگاه خود را در معرض ویروس اندروید قرار میدهند. بسیاری از ویروسهای اندروید نظیر Ghost Trojan، Googlian، Gunpoder و Godless پس از نصب برنامههای جعلی و غیرمعتبر به گوشی اندروید نفوذ میکنند.
علائم ویروسی شدن گوشی اندروید چیست؟
اختلال در عملکرد گوشی مهمترین علامت نفوذ بدافزارها و ویروسها به سیستم عامل اندروید است. بنابراین در صورت مشاهده هر یک از موارد زیر، احتمال ویروسی شدن گوشی وجود دارد:
- کند شدن گوشی در زمان حرکت در منوها یا باز کردن اپلیکیشنها
- هنگ کردن مداوم و بیش از اندازه اپلیکیشنها
- طولانی شدن مدت زمان ریستارت دستگاه
- باز شدن خودکار برنامهها
- نصب شدن خودکار برنامههای ناشناس
- داغ شدن غیرطبیعی گوشی
- افزایش مصرف باتری گوشی
- افزایش غیرطبیعی مصرف اینترنت گوشی
- نمایش پاپ آپهای تبلیغاتی حتی زمانی که مرورگر گوشی بسته است
- قطع شدن غیر معمول تماسها
- ریست شدن وای فای و بلوتوث دستگاه
البته بروز مشکلات فوق ممکن است به دلایلی غیر از نفود ویروسها ایجاد شود. به همین دلیل قبل از اینکه به سراغ روشهای حذف ویروس گوشی بروید، باید از ویروسی بودن دستگاه مطمئن شوید. در ادامه روش تشخیص ویروسی بودن دستگاه و همچنین نحوه پاک کردن ویروس اندروید را به شما آموزش میدهیم.
آموزش حذف ویروس اندروید از گوشی در سه مرحله
شاید سادهترین راه برای حذف ویروس اندروید این باشد که به قسمت مدیریت اپلیکیشنها رفته و برنامه ویروسی را پاک کنید. ولی این کار در شرایط عادی امکان پذیر نیست. زیرا بیشتر ویروسهای اندروید در حالت عادی اجازه Unistall را نمیدهند. برای رفع این مشکل چه کار باید کرد؟ پاسخ خیلی ساده است؛ باید گوشی اندورید را به حالت ایمن یا سیف مود (Safe Mode) بوت کنید و با استفاده از آن ارورها و اپلیکیشنهای ویروسی را حذف کنید.
نکته مهم این است که در برخی از موارد مشکلات گوشی مثل هنگ کردن، کرش شدن، پیامهای ارور، افزایش مصرف باتری و … به دلیل وجود ویروس اندروید نیست و ممکن است به دلیل مشکلات ناشی از سیستم دستگاه باشد. با ورود به حالت سیف مود و غیرفعال شدن اپلیکیشنهای تردپارتی (third-party)، شما میتوانید دلیل اصلی مشکل را متوجه شوید. اگر در حالت سیف مود همچنان مشکلات و ارورهای قبلی وجود داشت، احتمالا مشکل دستگاه شما چیزی غیر از نفوذ بدافزارهاست. اما در صورتی که در این حالت دستگاه عملکرد طبیعی دارد و مشکلات برطرف میشود، باید به دنبال شناسایی و حذف ویروس باشید. خبر خوب این است که با ورود به حالت سیف مود، بدافزار و ویروس اندروید غیرفعال میشود و شما میتوانید به راحتی آن را حذف کنید. اما چطور؟
گام اول: یافتن بدافزار به کمک آنتی ویروس اندوریدی
در اولین گام از حذف ویروس گوشی اندروید باید بدافزار یا برنامه ویروسی را شناسایی کنید. همانطور که گفته شد، ویروس اندروید تنها در صورت نصب برنامههای مخرب ایجاد میشود. بنابراین باید به این سوال پاسخ دهید که از چه زمانی و پس از نصب کدام نرمافزار گوشی شما ویروسی شدهاست؟ آیا اخیرا از منابع غیرمعتبر برنامهای دانلود و نصب کردهاید؟ آیا با اجرای یک برنامه خاص عملکرد گوشی مختل میشود؟ پاسخ به این پرسشها مهمترین نکته برای شناسایی بدافزار است. اگر به چند اپلیکیشن مشکوک هستید، بهتر است آنها را به نوبت حذف کرده و پس از حذف هر کدام عملکرد گوشی را بررسی کنید. با این کار به راحتی میتوانید برنامه ویروسی را شناسایی و حذف کنید. به علاوه مراجعه به قسمت مدیریت اپلیکیشنها در Settings دستگاه هم مفید است. در صورتی که در بین اپلیکیشنهای دستگاه با یک برنامه مشکوک و عجیب روبرو شدید، احتمالا برنامه ویروسی را پیدا کردهاید.
اما در صورتی که به هر دلیلی نتوانستید برنامه ویروسی را شناسایی کنید، بهتر است یک آنتی ویروس اندروید معتبر از گوگل پلی استور دانلود کرده و از آن استفاده کنید. برای این کار آنتی ویروسهای BitDefender، Kaspersky، AVG، Avira، Malwarebytes یا McAfee را توصیه میکنیم. این برنامهها سیستم عامل اندروید را اسکن کرده و بدافزارها را شناسایی میکنند. سپس شما میتوانید به صورت دستی بدافزار را از دستگاه پاک کنید. البته در نظر داشته باشید که لزومی به ارتقای آنتی ویروس اندروید به نسخه پولی نیست. استفاده از نسخه رایگان به اندازه کافی کار ما را راه میاندازد. به علاوه پس از این که برنامه ویروسی را به کمک آنتی ویروس اندروید شناسایی کردید، بهتر است آنتی ویروس را هم از گوشی پاک کنید. زیرا این برنامه فضای دستگاه را اشغال میکند و عملا فایده دیگری برای شما ندارد.
برای دانلود آنتی ویروس اندروید میتوانید از لینکهای زیر استفاده کنید:
گام دوم: رفتن به حالت سیف مود برای حذف ويروس در اندرويد
پس از اینکه بدافزار یا ویروس اندروید را شناسایی کردید، باید آن را پاک کنید. اما قبل از پاک کردن ویروس اندروید، باید گوشی را به حالت سیف مود ببرید. توجه داشته باشید که فعالسازی حالت سیف مود در دستگاههای مختلف متفاوت است. با این حال در ورژنهای جدید اندروید یک روش ساده و یکسان وجود دارد. در این روش شما باید دکمه Power دستگاه را نگهدارید تا پنجره Shutdown ظاهر شود. سپس گزینه Power Off را فشار داده و نگهدارید تا یک پنجره جدید با عنوان Safe mode باز شود. در این پنجره گزینه TURN ON را فشار دهید تا گوشی به حالت سیف مود برود (ممکن است عنوانها در برخی از گوشیها متفاوت باشد). در این شرایط دستگاه اندرویدی ریستارت شده و به حالت سیف مود بوت میشود. اگر فرآیند را به درستی انجام دهید، عبارت Safe Mode در گوشه پایین-چپ صفحه ظاهر میشود.
در صورتی که با این روش نتوانستید دستگاه اندرویدی را به حالت سیف مود ببرید، میتوانید از مقاله جامع ما درباره سیف مود اندروید استفاده کنید.
گام سوم: حذف ویروس از دستگاه اندرویدی
برای حذف ویروس از گوشی باید وارد Settings دستگاه شوید. سپس به قسمت Apps (یا Application Manager یا Apps & notifications) بروید. ممکن است دسترسی به این قسمت در دستگاههای مختلف متفاوت باشد. پس از ورود به این قسمت، وارد تب Downloaded شوید. در این قسمت لیستی از برنامههای دانلود و نصب شده روی دستگاه شما نمایش داده میشود. بدافزار یا برنامه ویروسی که قبلا شناسایی کردید را در این لیست انتخاب کنید. در ادامه در پنجره باز شده ابتدا به کمک گزینههای Clear cache و Clear data تمام فایلهای مربوط به نرمافزار را پاک کرده و سپس گزینه Uninstall را انتخاب کنید تا این برنامه حذف شود.
در مواردی ممکن است گزینه Uninstall برای بدافزار مورد نظر غیرفعال باشد. در این شرایط به منوی Settings برگشته و وارد قسمت Security شوید. سپس گزینه Device Administrators (یا Device admin apps) را انتخاب کنید. در لیست برنامههای این قسمت بدافزار را پیدا کرده و آن را غیرفعال کنید. پس از انجام این کار به قسمت Application Manager و تب Downloaded برگشته و بدافزار را از لیست انتخاب کنید. در این حالت گزینه Uninstall فعال شده است و میتوانید به راحتی برنامه ویروسی را حذف کنید.
گام چهارم: خروج از حالت سیف مود
برای خروج از سیف مود تنها کافی است دستگاه خود را ریستارت کنید! به علاوه میتوانید نوار نوتیفیکیشن گوشی را به سمت پایین بکشید. سپس روی گزینه Safe mode enabled ضربه بزنید تا یک پنجره جدید باز شود. در این پنجره گزینه OK را انتخاب کنید تا گوشی ریستارت شده و از سیف مود خارج شود. اگر مراحل قبل را به درستی انجام دهید، دیگر اثری از بدافزارها و مشکلات ناشی از آنها وجود نخواهد داشت.
آیا حذف ویروس از گوشی اندرویدی بدون ریست فکتوری همواره امکان پذیر است؟
در بیشتر موارد شما با استفاده از روش قبل و ورود به حالت سیف مود، میتوانید نرم افزارهای مخرب را شناسایی کرده و بدون نیاز به ریست فکتوری (Reset Factory)، ارورها و کرشهای دستگاه اندروید را برطرف کنید. اما در برخی از موارد با استفاده از روش قبل نمیتوان ویروس اندروید را شناسایی و حذف کرد. به طور مثل ویروس Shedun، از ویروسهای مشهور اندروید، با روش فوق حذف نمیشود. این ویروس پس از ورود به سیستم عامل اندروید آن را روت میکند و بسیاری از برنامهها و اطلاعات گوشی را از بین میبرد. برای پاک کردن ویروس Shedun هیچ راهی جز فکتوری ریست وجود ندارد. بهتر است قبل از این کار با استفاده از برنامههای بکاپ گیری اندروید از اطلاعات دستگاه بکاپ بگیرید.
اما این پایان ماجرا نیست؛ زیرا در مواردی ممکن است ویروس گوشی اندروید به اندازهای پیشرفته باشد که با ریست فکتوری نیز از بین نرود. در این شرایط تنها فلش شدن رام گوشی میتواند شما را از شر ویروس خلاص کند. ویروس Hummingbad یکی از این موارد است. در صورت نفوذ این ویروس به گوشی ممکن است بازگرداندن گوشی به تنظیمات کارخانه هم بیفایده باشد. در این شرایط باید رام گوشی فلش شود.
برای جلوگیری از ویروسی شدن گوشی چه کار کنیم؟
سیستم عامل اندروید فقط در صورت نصب بدافزارها ویروسی میشود. این اپلیکیشنهای مخرب حاوی ویروسهای اندرویدی هستند و پس از نصب روی دستگاه، فعال میشوند. ویروس اندروید پس از ورود به گوشی اقدام به سرقت اطلاعات یا استفاده ابزاری از دستگاه کرده و عملکرد آن را مختل میکند. از آنجایی که ویروس اندروید فقط از همین یک راه به گوشی نفوذ میکند، راه پیشگیری از آن بسیار ساده است. در ادامه به چند نکته مهم برای جلوگیری از ویروس گوشی اندروید اشاره میکنیم:
برای جلوگیری از ویروسی شدن اندروید فقط از گوگل پلی استور استفاده کنید!
در سطح وب اپلیکیشنهای مختلفی برای سیستم عامل اندروید وجود دارد. اما شما فقط باید از منابع معتبر مثل گوگل پلی استور برای دانلود و نصب اپلیکیشنهای اندروید استفاده کنید. گوگل پلی از یک سپر امنیتی قدرتمند استفاده میکند و به همین دلیل 99 درصد از اپلیکیشنهای ارائه شده در آن بدون ویروس است. در طرف مقابل بهتر است از دانلود و نصب برنامهها از راه فیلتر شکن، تلگرام، SHAREit (شریت) و فروشگاههای غیرمجاز اندروید پرهیز کنید.
به علاوه سیستم عامل اندروید به صورت خودکار اجازه نصب برنامهها از منابع ناشناس و خارج از گوگل پلی استور را نمیدهد. برای فعال کردن این قابلیت به قسمت تنظیمات (Settings) گوشی بروید. سپس به قسمت امنیت (Security) رفته و در این منو گزینه Unknown sources را غیرفعال کنید. بهتر است این گزینه همواره در حالت غیرفعال باقی بماند.
ورود به تبلیغات پاپ آپ مساوی با ویروس گوشی اندروید!
حتما شما هم در زمان گشت و گذار در اینترنت به پاپ آپهای تبلیغاتی عجیب یا صفحات لاگین برخورد کردهاید. تبلیغاتی که با عناوین اغوا کننده سعی دارند شما را به انتخاب و ورود به صفحات تشویق کنند. این موارد به احتمال زیاد حاوی ویروس و بدافزار هستند که به صورت خودکار دانلود و روی گوشی نصب میشوند. به طور مثال یکی از ویروسهای مشهور اندروید به نام Mazar با ارسال پیامی به کاربران اندروید، آنها را به دانلود مرورگر Tor تشویق میکند. ولی در حقیقت کاربر به جای دانلود مرورگر، در حال دانلود یک ویروس اندروید است! بنابراین برای جلوگیری از ویروس اندروید از ورود به تبلیغات پاپ آپ پرهیز کنید.
مراقب اپلیکیشن های جعلی و ویروسی باشید!
برخی از اپلیکیشنهای اندرویدی به صورت شبیه سازی شده و جعلی ارائه میشوند؛ به این معنا که نسخهای مشابه با یک برنامه رایج و پرطرفدار هستند و با ظاهر و آیکونی نسبتا یکسان عرضه میشوند. این نوع برنامهها به احتمال زیاد بدافزار هستند و با فریب کاربران اندروید، رمز عبور و اطلاعات حساس آنها را سرقت میکنند. به طور مثال ویروس مخربی به نام Loapi Trojan پس از دانلود و نصب آنتی ویروسهای جعلی به سیستم عامل اندروید نفوذ میکند. این ویروس اندروید مصرف باتری را به شدت افزایش داده و بسیاری از بخشهای حساس سیستم را در اختیار هکر قرار میدهد. به همین دلیل قبل از دانلود اپلیکیشن (حتی از گوگل پلی استور) حتما به نام توسعه دهنده آن توجه کنید تا در دام اپلیکیشنهای جعلی نیفتید.
دسترسی اپلیکیشن ها را در زمان نصب کنترل کنید!
برخی از اپلیکیشنهای اندروید در زمان نصب دسترسیهای عجیب و غیرمعمولی را درخواست میکنند. در صورت مشاهده این برنامهها، از دانلود و نصب آنها پرهیز کنید زیرا احتمالا بدافزار هستند. به طور مثال اگر در زمان دانلود و نصب یک اپلیکیشن ویدئو پلیر اندرویدی با پیامی مبنی بر دسترسی برنامه به اطلاعات دفترچه تلفن روبرو شدید، احتمالا این اپلیکیشن ویروسی است.
برای پیشگیری از ویروس گوشی، سیستم عامل اندروید را آپدیت کنید!
سیستم عامل اندروید و گوگلی پلی استور همواره در حال توسعه و تقویت سپر امنیتی در برابر بدافزارها و ویروسها هستند. به همین دلیل همواره سیستم عامل و گوگل پلی استور گوشی را به آخرین نسخه استاندارد آپدیت کنید. این کار تاثیر زیادی در پیشگیری از ویروس گوشی اندروید دارد.
برای آپدیت کردن سیستم عامل اندروید وارد تنظیمات (Settings) دستگاه شده و به قسمت About Phone (یا About Device) بروید. در ادامه گزینه Software Update (یا System Update) را انتخاب کنید. سپس در پنجره باز شده گزینه Check or Updates را انتخاب کنید تا اندروید به صورت خودکار آخرین آپدیت منتشر شده برای دستگاه را جستجو کند (ممکن است عنوان قسمتها در گوشیهای مختلف و ورژنهای مختلف اندروید متفاوت باشد). در صورتی که آپدیتی برای سیستم عامل اندروید موجود باشد، پیغامی حاوی گزینه Download ظاهر میشود. پس از دانلود آپدیت میتوانید آن را به کمک گزینه Install نصب کنید.
از نرم افزار حذف ویروس و بدافزار اندروید استفاده کنید!
به طور کلی سیستم عامل اندروید از نظر امنیتی بسیار قوی است و در صورتی که اجازه نصب اپلیکیشنهای غیرمعتبر داده نشود، احتمال ویروسی شدن آن تقریبا صفر است. در طرف مقابل بسیاری از آنتی ویروسهای اندروید عملا قدرت زیادی در برابر ویروسها و بدافزارها ندارند و حتی قادر به تشخیص بسیاری از آنها نیستند. این برنامهها پس از نصب فایلهای موجود در دستگاه را اسکن کرده و اپلیکیشنها و فایلهای مشکوک را شناسایی میکنند. عملکرد آنتی ویروس اندروید به همین مقدار محدود میشود و این برنامهها قادر به حذف ویروس گوشی نیستند. به علاوه نصب آنتی ویروس اندروید فضای گوشی را اشغال کرده و سرعت دستگاه را کاهش میدهد. به همین دلیل بسیاری از متخصصان این حوزه بیان میکنند که استفاده از آنتی ویروس اندروید فایدهای برای کاربران عادی اندروید ندارد. این افراد صرفا با رعایت نکات ایمنی قبل، میتوانند دستگاه را از نفوذ ویروس و بدافزار حفظ کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره روشهای حذف ویروس از گوشی اندروید، شما را به دیدن ویدئوی زیر دعوت میکنیم:
سخن پایانی درباره حذف ویروس های جدید اندروید
همانطور که سیستم عامل اندروید و راهکارهای امنیتی آن در حال توسعه و پیشرفت است، ویروسها و بدافزارهای جدید و قدرتمند نیز با هدف سرقت و آسیب به اطلاعات کاربران اندروید تولید میشوند. با این حال اگر نکات امنیتی را رعایت کنید، احتما ویروسی شدن دستگاه اندرویدی تقریبا به صفر میرسد. در پایان منتظر نظرها و تجربههای شما همراهان درباره نحوه ویروس کشی در اندروید هستیم.
سلام .استاد تو رو جون هر کی دوست داری…. ۲ تا تلوزیون ۴ تا فلش مموری ۳ تا گوش با گوشی خانومم و بچم جمعا ۵ تا با چند تا رم و ی لب تاب…۲ سال بیشتره گرفتار ویروس شورتکات شدن…مثه جن غیب میشه دوباره ظاهر میشه.یعنی به جان خودم این از ابر قدرتاشه تو حوزه خودش…صدتا راهکار ،ترفند،کلک، انتی ویروس…اقا فلش میدم میکنن میارم خونه دوباره از طریق بلوتوث و وای فای الوده میشن…باور کن زندگیمو ی ویروس اوزی خراب کرده…از طریق تلوزیون و وای فای دوباره گوشیامونو درگیر میکنه.کمک نمیکنی این بنده خدا رو؟!
سلام دوست عزیز!
ببین دوست من، مشکل تو یه کم پیچیدهتر از یه ویروس شورتکات معمولیه. اینکه ویروس بعد از پاکسازی دوباره برمیگرده و از طریق تلویزیون و وایفای دوباره دستگاههات رو آلوده میکنه نشون میده که با یه بدافزار سمج و احتمالاً پیشرفته طرف هستیم. این نوع بدافزارها معمولاً خودشون رو توی قسمتهای مختلف سیستم پنهان میکنن و به راحتی از بین نمیرن.
حالا بیا ببینیم چه مشکلاتی ممکنه وجود داشته باشه و راهحلها چیا هستن:
مشکلات احتمالی:
آلودگی عمیق سیستم: ویروس ممکنه توی بوت لودر، سیستم عامل یا حتی فریمور (Firmware) دستگاههات جا خوش کرده باشه. این یعنی با یه فرمت ساده از بین نمیره.
آلودگی شبکه: ممکنه مودم یا روترت هم آلوده شده باشه و داره ویروس رو توی شبکه پخش میکنه.
حفرههای امنیتی: شاید توی سیستمعامل یا نرمافزارهای دستگاههات یه حفره امنیتی وجود داره که ویروس ازش سوءاستفاده میکنه.
ویروس چندشکلی (Polymorphic) یا دگردیس (Metamorphic): این نوع ویروسها هر بار کد خودشون رو تغییر میدن تا شناسایی و حذفشون سختتر بشه.
راهکارهای پیشنهادی (با جزئیات بیشتر):
جداسازی دستگاهها: اول از همه، تمام دستگاههات رو از اینترنت و از همدیگه جدا کن. یعنی وایفای و بلوتوث همهشون رو خاموش کن. اینجوری از انتشار بیشتر ویروس جلوگیری میکنی.
اسکن و پاکسازی عمیق:
فلش مموریها و رمها: برای فلش مموریها و رمها، از چند آنتیویروس قوی و بهروز مثل Kaspersky, Bitdefender, Malwarebytes (نسخههای پولی و معتبر، نه کرک شده) استفاده کن و اسکن کامل (Full Scan) انجام بده. بعد از اسکن، حتماً فلش مموریها و رمها رو فرمت کن. توجه: قبل از فرمت، از اطلاعات مهمت بکاپ بگیر، ولی فعلاً اون بکاپ رو به دستگاه دیگهای وصل نکن.
گوشیها و لپتاپ: برای گوشیها و لپتاپ، قضیه یه کم پیچیدهتره. اول از همه، اگه اطلاعات مهمی داری که نمیخوای از دست بدی، ازشون بکاپ بگیر. اما فعلاً این بکاپ رو به هیچ دستگاهی وصل نکن. بعد، با توجه به نوع گوشی و لپ تاپ، باید آنها را “فلش” کنی. فلش کردن یعنی نصب مجدد و کامل سیستم عامل. بهتره این کار رو به یه متخصص مطمئن بسپری. اگه خودت میخوای انجام بدی، حتماً قبلش آموزشهای مربوط به مدل دقیق دستگاهت رو از منابع معتبر پیدا کن و با دقت انجام بده.
تلویزیونهوشمند: تلویزیونهای هوشمند هم میتونن آلوده بشن. توی تنظیمات تلویزیون دنبال گزینهای برای بازنشانی به تنظیمات کارخانه (Factory Reset) یا بهروزرسانی فریمور (Firmware Update) بگرد. اگه خودت نمیتونی این کار رو انجام بدی، از یه تکنسین تلویزیون کمک بگیر.
بررسی و پاکسازی مودم/روتر:
وارد تنظیمات مودم/روترت بشو (معمولاً با تایپ 192.168.1.1 توی مرورگر) و رمز عبور و نام کاربری وایفای رو به یه چیز قوی و غیرقابل حدس تغییر بده.
دنبال گزینهای برای بهروزرسانی فریمور (Firmware Update) مودم/روتر بگرد و اگه آپدیتی وجود داره، نصبش کن.
اگه گزینه Factory Reset هم وجود داره، میتونی مودم/روتر رو به تنظیمات کارخانه برگردونی. البته قبلش تنظیمات اینترنتت رو یادداشت کن که بعداً دوباره بتونی وصل بشی.
نصب آنتیویروس قوی: بعد از انجام مراحل بالا، روی تمام دستگاههات (گوشی، لپتاپ، حتی تلویزیون هوشمند اگه امکانش هست) یه آنتیویروس قوی و معتبر نصب کن.
بهروزرسانی سیستمعامل و نرمافزارها: همیشه سیستمعامل و تمام نرمافزارهات رو بهروز نگه دار. خیلی از بدافزارها از حفرههای امنیتی نسخههای قدیمی سوءاستفاده میکنن.
مهم:
ممکنه لازم باشه این مراحل رو چند بار تکرار کنی تا مطمئن بشی که ویروس کاملاً از بین رفته.
بعد از پاکسازی، خیلی مراقب باش که دوباره از طریق فایلهای آلوده یا وبسایتهای مشکوک آلوده نشی.
اگه با انجام این کارها مشکلت حل نشد، متأسفانه ممکنه مجبور بشی قید بعضی از دستگاههات رو بزنی و دستگاه جدید بگیری. 🙁
امیدوارم این راهکارها بهت کمک کنه تا از شر این ویروس سمج خلاص بشی. اگه سوال دیگهای داشتی یا جایی نیاز به توضیح بیشتر بود، حتماً بپرس. با آرزوی موفقیت!
سلام من پاور گوشیم خراب شده بود بجاش ی برنامه نصب کردم تا صفحه گوشیم با لمس کردن روشن شه الان دکمه ی پاورو درست کردم و برنامه رو هم حذف کردم هنوزم صفحه ی گوشیم با لمس روشن میشه خاموش نمیدونم چیکارش کنم
سلام دوست عزیز
گوشی را به حالت سیف مد ببرید. سپس وارد قسمت برنامهها شده و برنامههای ناشناس را پاک کنید. در نظر داشته باشید که رفتن به حالت سیف مد با توجه به مدل گوشی متفاوت است و باید روش مخصوص به دستگاه خود را سرچ کنید.
با سلام، من همین دقیقه پیش داشتم با تبلتم کار میکردم یهو ی اهنگ پلی شد بدون اینکه خودم بخوام این اتفاق هی تکرار میشد و هی من قطع میکردم، این به معنای ویروسی شدنه؟
سلام دوست عزیز
احتمال آن وجود دارد. بهتر است گوشی را اسکن کنید. این کار را با آنتیویروسهای موجود انجام دهید. این کار از طریق settings دستگاه و قسمت device maintenance هم امکانپذیر است. البته میتوانید دستگاه را به حالت سیف مود برده و وجود اپلیکیشنهای ویروسی را بررسی کنید.
سلام من گوشم صحفش آبی شد بعد پاور و نگه داشتم خاموش شد دیگه روشن نمیشه
ال سی دی سالمه یکبار میخواست روشن بشه دیدم سالمه
سلام دوست عزیز
این مشکل میتواند دلایل مختلفی داشته باشد. ممکن است باتری گوشی مشکل داشته باشد. گوشی را به شارژ بزنید. اگر اتفاقی نیفتاد، ممکن است مدار شارژ گوشی ایراد داشته باشد. در مجموع برای تشخیص مشکل باید گوشی را به یک تعمیرکار یا نمایندگی نشان دهید.
چرا ویورس نمیاره قفل کرده
سلام دوست عزیز
دستگاه را خاموش و روشن کنید.
اگر حل نشد، به وضعیت سیف مود بروید و در قسمت برنامهها به دنبال هر گونه برنامه غیرعادی یا بدافزار بگردید و آن را حذف کنید.
اگر مشکل حل نشد، دستگاه را نزد یک فرد متخصص ببرید.
سلام خسته نباشید من دیروز روی تبلت چند تا برنامه نصب کردم که یکیش wamr بود بعد احساس کردم تبلت مشکل پیدا کرده همه ی برنامه ها رو پاک کردم اما از دیروزه وای فای و بلوتوث و موقعیت مکانیم خاموش نمیشم وقتی هم خاموش میکنم ی صفحه ی پسورد الگو میاد که رمز خودمم نیست بعد حدود 5 دقیقه خاموش میشه بعد باز روشن میشه
به نظرتون چیکار کنم مشکل حل شه ممنونم اگه کمک کنید
سلام دوست عزیز
سعی کنید دستگاه را به حالت سیف مود ببرید. در این حالت وارد برنامهها شده و برنامههای ناآشنا را حذف کنید. اگر مشکل با این روش حل نشد، باید دستگاه را به یک فرد متخصص نشان دهید.
سلام،من موقعی که اینترنتها ضعیف بود تلگرام غیررسمی نصب کردم که منو داخل گپ ها و کانال های الکی برد و بعد که خوب شد اینترنت از طریق تلگرام اصلی خودم خواستم ازشون لفت بدم وجودداشتن اما بعد از چند دقیقه اثری ازشون نبود،تلگرامم هم پیغام اینکه ۵۰۰ چت دارم به من میده که همه مخفی هستن و دسترسی ندارم،خواستم ببینم باید چکارکنم؟
و اینکه یه مدته عکس و اسکرین شات هام داخل صفحه چتم میپرند و بالاپایین میشوند،خواستم ببینم آیا ممکنه گوشی من ویروسی شده باشه؟؟لطفا راهنماییم کنید که چکار کنم؟ممنون
سلام دوست عزیز
معمولا استفاده از نسخه های فرعی احتمال ویروسی شدن دستگاه را به همراه دارد. می توانید از طریق سیف مود، بدافزارهای احتمالی را شناسایی و حذف کیند. می توانید تلگرام را پاک کرده و مجدد نصب کنید. اگر با این دو روش مشکل حل نشد، بهتر است با یک فرد متخصص مشورت کنید.
تازگیا یه ویروس به گوشیم اومده که وقتی اینترنتو باز میکنم حتی وقتی توی مرورگر نیستم پاپ اپ های تبلیغاتی نشون مثلا یه پاپ آپ باز میشه که نوشته باتری و سیم کارت گوشی شما بدلیل دیدن فیلم های پورن و آمدن ۶ ویروس به گوشی تان به شدت آسیب دیده جهت حذف ویروس ها کلیک کنید😐 احتمالا با زدن روی اون هم یه ویروس دیگه دانلود میکنه😐خودشم ولی فای گوشیم هم خراب شده و روشن نمیشه و گوشیم سیم کارت روهم نمقخونه درحال اینکه سیمکارت دیگه ای هم انداختم اون روهم نخوند. گوشی رو تو حالت سیف مود هم ریبوت کردم ولی بازهم سیمکارت رو نمیخوند و وای فایش باز نمیشد. بخاطر همین هم به ناچار با بلوتوث به اینترنت وصل شدم. لطفا کمک کنید چیکار کنم. اگه اطلاعاتم رو قبل از ریست فکتوری کردن بک آپ بگیرم و دوباره اونارو به گوشی بزنم فایل های ویروسی هم دوباره به گوشی میان؟ کمک کنید ممنون.
سلام دوست عزیز
پیشنهاد میکنیم از تصاویر، فیلمها و سایر اطلاعات بکاپ گرفته و دستگاه را ریست فکتوری کنید. احتمالا مشکل حل میشود.
سلام خسته نباشید
عکس هاوفیلمهای شخصی که داخل مموری کارتم دارم انگاری خراب شدن،مثلاعکسام نصف نیمه نشون داده میشن یعنی نصف عکس معلومه نصف دیگش سیاه شده،یافیلمام اصلانشون داده نمیشن اگرم بشن تصویرخش دار هست.لطفاکمکم کنین اطلاعات شخصی مو ازدست ندم🙏
سلام دوست عزیز
ممکن است مموری کارت شما مشکلی داشته باشد. بهتر است در این مورد با یک فرد متخصص در مورد بازیابی اطلاعات از کارت حافظه مشورت کنید.
سلام تبلت من asus zenpad s8است من برنامه ویروسی را پیداکردم بعد پاکش کردم ولی قبل از پاک کردن برنامه به حالت سیف مد نبردم ببخشید الان هنوز ویروس تو تبلت من وجود داره یا نه
سلام دوست عزیز
بهتر است عملکرد دستگاه را بررسی کنید. اگر علایم ویروس ندارد، پس مشکل حل شده است. همچنین برای تشخیص قطعی میتوانید از برنامههای شناسایی ویروس که در همین مطلب معرفی شده، استفاده کنید (نسخه رایگان کفایت میکند).
سلام گوشی من galaxy grand prime+ هست مموری روش میزارم نمیخونه خاموش روشنم میکنم کار نمیکنه چیکار کنم
سلام دوست عزیز
نخواندن مموری ممکن است به دلیل تقلبی بودن یا مشکل داشتن مموری باشد یا اینکه گوشی ویروسی شده باشد. برای تشخیص ویروسی بودن گوشی می توانید دستگاه را به حالت سیف مود برده و وجود بدافزارهای غیرطبیعی را بررسی کنید. اگر مشکل پیدا نشد، لازم است گوشی و مموری را به یک فرد متخصص نشان دهید.
با سلام
من چند روز هست صدای عجیبی مثل زنگ زدن داره و هیچ اعلانی نمیاد
با چندتا آنتی ویروس و آنتی اسپای اسکن کردم ولی چیزی پیدا نکردند
نرم افزارهای جدید و مشکوک رو همه رو حذف کردم اما درست نشده
هر کس راهی بلده لطفا راهنمایی کنه
ممنون
سلام دوست عزیز
از قسمت اپلیکیشنها بررسی کنید که اعلان کدام برنامهها فعال است. ممکن است اعلان مربوط به کروم باشد.
سلام .گوشی من سامسونگ a22هست.و تمام تقویم های گوشی من ریمایند شدند.و مرتب الارام ویروس در این تاریخ .فقط تونستم تقویم ها غیر فعال کنم .برای پیدا کردن ویروس و حذف راهنمایی بفرماید.باتشکر
سلام دوست عزیز
گوشی را مطابق به حالت سیف مد ببرید. برای اینکار زمانی که گوشی روشن است، دکمه پاور و کاهش صدا را همزمان و برای چند ثانیه نگهدارید. سپس گزسنه Power off را انتخاب کرده و نگهدارید تا عبارت Restart in safe mode ظاهر شود. بعد این گزینه را انتخاب کنید تا گوشی بوت شده و به سیف مد برود.
در حالت سیف مد وارد برنامه ها شده و برنامه های نامعلوم و احتمالا ویروسی را شناسایی و حذف کنید.
با سلام
گوشی من شیائومی نوت 9اس هست. چند روز پیش به قسمت فایلهای خصوصی رفتم و یک کلیپ باز کردم. قبل از باز کردن این کلیپ تعدادی از عکسهام داخل پوشه های مختلف در همین قسمت گذاشته بودم.لازم بذکر است هر گونه عکس یا کلیپ قبل ازانتقال از گالری به قسمت فایلهای خصوصی رمز گذاری میشن بعد از بستن اون کلیپ پوشه هام ناپدید شدن و هرچی میگردم متاسفانه پیداشون نمیکنم. بنظرتون گوشیم ویروسی شده. با اپ
ریکاوری هم کردم هیچ کدوم از عکسهای داخل پوشه ها نبود. خواهشمندم راهنمایی بفرمایید. سپاس
سلام دوست عزیز
اگر فقط همین فایلهای خاص دچار مشکل شده است، احتمالا ویروس نیست. برای اطمینان میتوانید از اپلیکیشنهای تشخیص ویروس اندروید هم کمک بگیرید.
سلام
من تبلتم سامسونگ تب ۸ است و ۳ ماهی میشه دارمش و هیچی روش دانلود نکردم که بد باشه ولی دو روزه دو تا اپ هستن که دانلود شدن و نمیدونم چی هستن. هر وقت پاکشون میکنم حتی از تو ترش،باز برمیگردن و وقتی تبلتو روشن میکنم میگه نصبشون کن.
لطفا کمکم کنید ،آیا ویروسی هست؟ چه کار کنم؟
سلام دوست عزیز
تبلت را به حالت سیف مد برده و با این روش اپ ها را پاک کنید. اگر مشکل حل نشد، احتمالا باید تبلت را ریست فکتوری کنید
سلام وقتتون بخیر ببخشید من مدتی هست که کارت حافظم ویروسی شده و هرروشی امتحان کردم از بین نرفته و خب روی کارت حافظمم چیزای زیادی دارم که نمیتونم فرمت کنم اونو
هم اینکه چنتا از فایلا ک توی کارت حافظه بودع مثل یه سری فیلما اینا دیگه باز نمیشن
و دیگه نه چیزی میشه از روی اون پاک کرد نه چیزی میشه ریخت روش یا انتقال داد
ایا راهی هست که این ویروس ها پاک شه و اون فایلا دوباره بشه باز بشن
ممنون میشم جواب بدین
سلام دوست عزیز
استفاده از نرم افزارهای آنتی ویروس برای حذف ویروس های کارت حافظه موثر است ولی احتمال از بین رفتن اطلاعات روی کارت وجود دارد. البته برخی برنامه های ریکاوری اطلاعات وجود دارد که بدون فرمت کردن کارت حافظه ویروسی شده، اطلاعات را بازیابی می کند. مثلا نرم افزار Stellar Photo Recovery گزینه مناسبی است. می توانید آن را جستجو کرده و از آن استفاده کنید. همچنین لینک زیر هم به شما کمک خواهد کرد:
https://www.stellarinfo.com/blog/remove-virus-from-sd-card-without-formatting/
دوست گرامی ، این ویروس نیست ، باک تراک صفر رم میکرو ای دی شما خراب شده و در اکثر موارد قابل تعمیر نیست ، ولی احتمال اینکه بتوانی فایلهای روش رو نجات بدی هست ، برنامه card recovery رو از یه سایت معتبر داخلی دانلود کن ، و پس از ریجستری کردن بعنوان یه درایو رم رو انتخاب کن، اگه شروع به شمارش کرد ، هم فایلهای ریکاوری میشه و هم میتونی با یکمی مطالعه برنامه تعمیر رم ای دی رو پیدا کنی و ترک صفرشو اصلاح کنی ، ولی این رو دیگه قابل اعتماد نیست و فقط برای نجات اطلاعات هست ، در ضمن ممکنه تا شروع شمارش از یک دقیقه تا چند ساعت طول بکشه، مورد دوم اینه مثبت رم شما 16 گیگ هست ولی برنامه 2 گیگ نشون بده، اینجا تو جدول اندازه رم رو با یه حساب کتاب ریاضی ساده میتونی بصورت دستی اصلاح کنی .
امیدوارم که نتیجه بگیری ، اگه مدیر سایت صلاح دونست میتونه ایمیل منو در اختیارتان بذاره تا کمک بیشتری انجام بدم
سلام دوست عزیز
خیلی ممنون که اطلاعات ارزشمندتان را با ما به اشتراک گذاشتید.
سلام وقت بخیر
ببخشید گوشی برادرم گلکسی جی 5 هستش یه برنامه از شریت اومد براش نصب کرد بلافاصله گوشی هنگ کرد و خاموش شد تا الان هر چ مقاله خوندم در مورد گوشی های روشن بود ک انتی ویروس نصب کنن و سیف مود و .. ولی این گوشی خاموشه باید چیکارش کنیم ؟؟؟؟
راسی یادم رفت ک بگم وقتی روشنش میکنی فقط ارم سامسونگ میاد همینجور میمونه 😕یعنی میشه کاریش کرد ؟
سلام دوست عزیز
در مواردی ممکن است مشکل از شارژ نشدن باتری باشد. یک مرتبه باتری را خارج و پس از چند ثانیه داخل دستگاه بگذارید. اگر با این روش مشکل حل نشد و از سالم بودن باتری، مدار شارژ و شارژر مطمئن هستید، باید روشهای زیر را با صبر و حوصله دنبال کنید. ابتدا روش اول، اگر جواب نداد، راه دوم.
به عنوان راه اول، کامپیوتر را روشن کرده و گوشی را به کمک کابل به کامپیوتر وصل کنید. اجازه دهید گوشی حداقل ۱۵ دقیقه با کابل وصل باشد و شارژ شود. سپس کابل را از گوشی خارج کنید (اتصال کابل به کامپیوتر حفظ شود). پس از حدود ۱۰ ثانیه کابل را دوباره به گوشی زده و آن را به کامپیوتر وصل کنید. اجازه دهید حدود ۳۰ دقیقه به کامپیوتر وصل باشد. پس از این زمان کلید پاور را برای ۵ ثانیه نگهدارید (گوشی همچنان به کامپیوتر وصل باشد). با این کار باید یک عبارت Restart روی صفحه ظاهر شود. آن را انتخاب کنید. اگر ظاهر نشد، دکمه پاور را برای ۳۰ ثانیه دیگر نگهدارید تا گوشی ریست شود. با این کار سیستم عامل اندروید بالا آمده و دستگاه بوت میشود.
اگر روش قبلی موثر نبود، باید از طریق recovery mode اقدام کنید. برای اینکار دکمه افزایش صدا، پاور و هوم گوشی را همزمان برای چند ثانیه نگهدارید. با این کار وارد یک منو مشابه محیط dos میشوید، صفحهای سیاه با چند گزینه. در این حالت به کمک دکمه افزایش و کاهش صدا میتوانید در منو بالا و پایین رفته و به کمک دکمه هوم (یا دکمه پاور) گزینهها را انتخاب کنید. در این منو گزینه reboot system now را انتخاب کنید تا سیستم عامل گوشی بالا بیاید. اگر این روش جواب نداد، مجددا به همین حالت برگشته و گزینه Wipe Data/Factory Reset را انتخاب کنید. سپی گزینه Yes—Erase all Data را انتخاب کنید تا گوشی ریست شود. پس از چند دقیقه گوشی روشن شده و سیستم عامل اجرا میشود. در نظر داشته باشید که با این کار دستگاه ریست فکتوری شده و تمام اطلاعات روی آن پاک میشود.
اگر هیچ کدام از دو روش موثر نبود، پیشنهاد میکنیم دستگاه را به مراکز تعمیرات یا گارانتی نشان دهید.
سلام و خسته نباشید ممنون بابت اطلاعات مفیدتون، من الان سه ماهی میشه که درگیر یک مشکم، هیچ به یاد ندارم که قبل از این اتفاق چه برنامه هایی رو دانلود کردم یا نکردم ولی در مدت حداقل ۱۵ یا ۳۰ دقیقه یک بار گوگل کروم به صورت خود به خودی باز شده و به صفحه ای هدایت میشود، در گذشته سایت های مستهجن و غیره بود ولی اکنون فقط یک سایت را باز میکند و سر این مشکل به خانواده بحث کوچکی هم شد، من الان به نظر شما چه کار کنم ؟
سلام دوست عزیز
از طریق تنظیمات وارد قسمت برنامهها یا Apps شوید. برنامه کروم را انتخاب کرده و وارد بخش storage شوید. سپس گزینه clear cache را انتخاب کنید. اگر با این روش مشکل حل نشد و همچنین نتوانستید بدافزار دستگاه خود را به کمک اپلیکیشنهای آنتی ویروس یا بردن به حالت سیف مد شناسایی کنید، راهی جز ریست فکتوری ندارید.
سلام دوستان من گوشیم چند وقته که توی حرکت منو ها بعضی وقت ها کنده وتوی نرم افزار هایی مثل گوگل هم کنده و یکم زود تر شارژ گوشی تموم میشه آنتی ویروس هایی که پیشنهاد داده بودین هم نصب کردم اما هنوز همینجوریه و روی safe mode هم گذاشتم ولی بازم همینجوریه الان باید چیکار کنم اگر می دونید لطفا جواب بدین.باتشکر
سلام دوست عزیز
اطلاعات اضافی را از روی گوشی پاک کنید. برای کندی گوگل کروم هم میتوانید در قسمت تنظیمات گوشی وارد قسمت برنامهها و سپس برنامه کروم شده و گزینه clear all data را بزنید. با این روش کندی کروم برطرف میشود.
سلام
خوب هستین
ببخشید شما از این برنامه هایی که گفتین کدومش خیلی خوبه؟
سلام دوست عزیز
خیلی تفاوت زیادی ندارند و همگی برای شناسایی بدافزارها مناسبند. با این حال avast، bitdefebder و AVG را پیشنهاد میکنیم.
خیلی ممنون از رسیدگیتون
موفق باشید
سلام کروم من ویروسی شده و گوشیم خود به خود داغ میکنه
سلام دوست عزیز
برای رفع مشکل پیشنهاد میکنیم وارد settings دستگاه شده و به قسمت Apps یا برنامه ها بروید. google chrome را در لیست انتخاب کرده و در بخش storage گزینه Clear all data را انتخاب و ok کنید. با این روش احتمالا مشکل حل میشود.
سلام گوگل من ویروسی شده ولی گوگل کامل پاک نمیشه ازگوشی فقط غیرفعال میشه.حالاچیکارکنم؟
سلام دوست عزیز
وارد قسمت تنظیمات یا settings شوید. به قسمت Apps یا برنامه ها بروید. وارد قسمت مربوط به برنامه google chrome شده و به قسمت storage بروید. در این قسمت گزینه Clear all data را انتخاب کرده و ok کنید. با این کار احتمالا بدافزار google chrome از بین می رود.
سلام لطفا کمکم کنید فک کنم گوشیم ویروسی شده وقتی اینترنتی روشن میکنم مثلا اهنگ میزارم پخش بشه یهو تند تند اهنگ قطع و وصل میشه بعد ظبط صدای گوگل کروم باز میشه وقتی اینترنتی قطع میکنم چنین اتفاقی رخ نمیده ولی وفتی روشنه اینطوریه من برنامه هام رو فقط از گوگل پلی میگیرم ولی فک کنم چند سایتی که تو گوگل باز کردم باعث این مشکل شدن چون مشکوک هم بودن گوشی هم بعضی وقتا هنگ میکنه
سلام دوست عزیز
پیشنهاد میکنیم با توجه به مراحل ذکر شده در همین مقاله، ابتدا دستگاه را به حالت سیف مد برده و بدافزار را شناسایی کنید. سپس در صورت امکان برنامه مخرب را از روی دستگاه پاک کنید. بیشتر بدافزارهای اندرویدی با این روش حذف میشوند.
تبلت من لنوو است
در ابتدا مدام هنگ می کرد بعد از چندین روز مدام در برنامه هایی به صورت خود کار می رفت
بعد چند بار هی مدام خطا می داد که متوقف شده است تمامی برنامه هارا پشت سر هم می گفت متوقف شده
بعد خاموش شد حال هم هرکار می کنم روشن نمیشود
بعد فهمیدم ویروسی شده
حال چگونه ویروس را پاک کنم؟
خوشحال می شوم راهنمایی کنید.
سلام دوست عزیز
اگر دستگاه کلا روشن نمیشود، بعید است به خاطر ویروس باشد. احتمالا مدار شارژ، باتری دستگاه یا سایر سختافزارها دچار مشکل شده باشد.
و اگر دکمه پاور را نگه میدارید و دستگاه پس از یک ویبره یا پس از نمایش آرم لنوو خاموش میشود، ممکن است هارد دستگاه دچار اشکال باشد.
در نهایت اگر پس از نگه داشتن دکمه پاور، دستگاه روشن شده ولی بلافاصله بعد از بالا آمدن سیستم عامل خاموش میشود، احتمالا دستگاه ویروسی شده است. در این شرایط پیشنهاد میکنیم دستگاه را در حالت سیف مود راه اندازی کرده و بعد ویروس را از دستگاه پاک کنید.
ببخشید من از آنتی ویروس نود ۳۲ استفاده می کنم تازگی ها میگه واتساپ ویروسی شده و باید حذفش کنم اگه بشه به جای حذف کردنش یه اپلیکیشن فقط برای حذف ویروس بگید و اپلیکشن خودش بمونه و اطلاعات هم نره مثل فیلم ها و چت
سلام دوست عزیز
آنتی ویروس avira برای اسکن و حذف بدافزارهای اندرویدی مناسب است. پیشنهاد میکنیم آن را امتحان کنید.
البته توصیه میکنیم حتما قبل از نصب آنتی ویروس، یک بکاپ از اطلاعات دستگاه خود بگیرید تا مشکلی ایجاد نشود.
سلام خوبین نمیدونم چرا انقدر برام هشدار ویروسی شدن گوشی برام تو گوگل میاد البته گوشیم إنر 8 لایته تو رو خدا بگید باید چیکار کنم و آیا واقیعت داره 🙏🙏🙏🙏😭😭
سلام دوست عزیز
اولا می توانید گوشی را اسکن کنید تا از وجود یا عدم وجود بدافزارها مطمئن شوید. همچنین می توانید به حالت سیف مد رفته و وجود برنامه های مشکوک را بررسی کنید. با این دو روش مطمئن شوید که گوشی ویروسی نشده است. اما در مورد کروم، یک مرتبه از منوی تنظیمات و قسمت برنامه ها، کش گوگل کروم را پاک کنید. احتمالا با این کار هشدارها از بین خواهد رفت.
ببخشید من می خواهم راستش کنم تبلت سامسونگ قدیمی اگر بکنم میره؟
سلام دوست عزیز
متاسفانه متوجه پرسش شما نشدم. لطفا پرسش خود را به شکل دقیق تر بیان کنید.
واقعا ممنون من تبلتم هوآوی هست برای من اندرویده تبلتم ویروسی شده بود ولی با راهنمایی شما تبلتم سالم موند واااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااقعا متشکرم?
سلام دوست عزیز
خداروشکر
ممنون بابت نظر مثبت شما
سلام
تبلتم را جدیدا” از منوی اش ریست فاکتوری کرده ام
حالا یک ویروس دارد که گاهی گوشی را ریست میکند چطوری آنرا حذف کنم و نام این ویروس چیه؟
قبلا” ويروسی داشت که برنامه ها را کامل نمی بست و باعث می شد باتری تبلت سریع مصرف شود و منوی تنظیمات را نمی آورد و همینطور browser اینترنت را که باز می کردم وچیز را جستجو کنم در صفحه قفل می شد و امکان اسکول و مرور صفحه را نمی داد و یکسری مشکلات دیگر . آیا نام این ویروس ها را میدانید و همینطور طرز خلاصی از شر آنها را؟
آیا برنامه های یوتیلیتی و مطمئن سراغ دارید که کاملا همه فایلهای اندروید را در سطح کد باینری یاhex یا text ببینم وبا روشهایی در سطح سیستم عامل dos آنها را شناسایی و پاک کنم مثل برنامه های Norton utilities ؟
آیا سایت یا سرورهایی را می شناسید که از راه دور بتواند یک گوشی اندروید را اسکن آنتی ویروسی کند مثل قسمتی از سایت شرکت آمریکایی symantec برای سیستم عامل ویندوز؟
سلام دوست عزیز
درباره سوال اول، پیشنهاد می کنیم دستگاه را به حالت سیف مود برده و از این طریق بدافزار دستگاه اندرویدی را شناسایی و حذف کنید.
درباره سایر پرسش های شما، پیشنهاد می کنیم پرسش خود را در فروم های تخصصی اندرویدی مثل سایت های زیر مطرح کنید
https://forum.xda-developers.com/
https://forum.bestforandroid.com/